29 / 04 / 2024

arap tercihleride son durum

arap tercihleride son durum

Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da gayrimenkul alırken Taksim'e olan mesafeye baktıkları bildirildi. Lüks konut tercihlerinde ise Boğaz manzarası önem kazanıyor.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Arap yatırımcılardan Türk konutlarına büyük ilgi!

13.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 23-24 Mart tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek. Fuarda, Körfez sermayesinin Türk gayrimenkul sektörüne son zamanlarda artan ilgisi ortaya çıkacak.

Fatsa ve Ünye'de Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor!

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu’yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ciddi oranda artış yaşanıyor. Tapu kadastro kayıtlarına göre, Ordu’da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi. 

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Arap, Rus ve Ukraynalı yatırımcı gayrimenkulde alıma dönüyor!

Murat Uzun, son 5 aydır ertelenen konut alımlarının seçim sonuçlarıyla birlikte hızla artacağını belirtti. Uzun, "“Önümüzdeki 6 ayda başta Arap ülkeleri olmak üzere Rusya ve Ukrayna’dan gayrimenkule yatırım hızla artacak” dedi.

Arap kadınlardan Cityscape Fuarı'na yoğun ilgi!

Dubai'deki Cityscape Fuarı'nın son gününde yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanırken, bu yıl Arap kadınların ilgisi dikkat çekiyor. Fuarda düne kadar 250 milyon dolarlık satış gerçekleştiren Türk firmaları da satışlarına devam ediyor.

Ayder Yaylası'ndaki konaklama tesislerine turistlerden yoğun ilgi!

Rize Ayder Yaylası'ndaki konaklama tesislerine Ramazan Bayramı'nda büyük talep var. Ayder Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Arap turistlerin, son yıllarda yaylaları daha çok tercih ettiğini söyledi.

Özkan Özek: Arap turistler Bursa'dan vazgeçemez!

Arap turistlerin gözde tatil merkezi konumunda olan Bursa, bu özelliğini son dönemde Trabzon ve buna bağlı Karadeniz kentlerine kaptırıyor.

Araplar'ın yeni gözdesi Sapanca!

İstanbulluların hafta sonu tatil mekanı olan Sapanca, artık Arapların gözde mekanı. 3-4 yıldır ilçeye akın eden Arap turistler, son aylarda orman içine yapılan villaları 650 bin dolardan satın alıyor.

Selimoğlu Group'tan Arap yatırımcıya 400 milyon dolarlık satış!

Selimoğlu Group hisselerinin yüzde 48’sine Arap yatırımcı talip olmuştu. Aldığımız son duyumlara göre Selimoğlu Group Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Çengelköy Park Evleri projeleriyle birlikte şirket hisselerinin satışını da gerçekleştirdi.

Arap turistler Karadeniz'de yatırıma başladı!

Son 4 yılda Karadeniz'e gelen Arap turist sayısı 7.5 kat arttı. Karadeniz'in doğal güzellikleri özellikle bölgeye gelen Arap turistlerin ilgisini çekiyor.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Son yıllarda büyük ilerleme kaydeden ve özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

arap tercihleride son durum Haberi

arap tercihleride son durum

Yabancıların İstanbul'dan aldığı konut sayısı, yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 36 arttı. İstanbul bu rakamla geçen yılın birincisi Antalya'yı geçti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yabancıların İstanbul'da ağırlıkla merkezi lokasyonları, rezidans projelerini ve markalı konut projelerini tercih ettiklerini söyledi. 


ÖNCELİK AVRUPA YAKASI'NDA 

Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da konut alımında genelde Avrupa Yakasına öncelik verdiğini belirterek, "Gayrimenkul tercihinde Taksim'e olan mesafe ve havaalanına olan uzaklık temel belirleyici unsurlar. Daha üst segmentteki alımlarda Boğaz manzarası, projenin segmentasyonu ve içinde barındırdığı olanaklar belirleyici unsurlar olabiliyor. İstanbul dışında da Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çeken bölgeler arasında" diye konuştu. 


DANİMARKALILAR KONUTTA 'ANTALYA' DEDİ 

Danimarka'da yüksek tirajlı Berlingske gazetesi, Danimarkalılar için en uygun yazlık konutun hangi ülkede olduğunu araştırdı. Araştırma...