28 / 04 / 2024

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 



CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Becan, bugün gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 41’inci Birleşiminde yaptığı açıklamasında, "Vatandaşlık almak için limit 250 bin dolardan başlayıp 400 bin dolara yükseltildi" ifadelerini kullandı ve bunun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını dile getirdi. Tahsin Becan, son çıkan kanunla birlikte buna bir de arsanın eklendiğine dikkat çekti. 

Yalova da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor!  

Yalova'dan örnek vereceğini belirten Becan, "Arap vatandaşın aldığı bir sürü villa, boş evler var; ne satıyorlar ve kiraya veriyorlar, içerisinde tinercilerin gezdiği boş evler dünyası olduk maalesef" açıklamasında bulundu. 

CHP Yalova Milletvekili Becan, konuya ilişkin açıklamasında Yalova'nın bir tuzim kentiyken şimdi Arapların çoğunlukta olduğu bir şehir olduğunu söyledi ve trajikomik bir olaya daha değineceğini belirtti. 

Açıklamasında "Bir Arap firması mağazasının önüne eleman aranıyor yazıyor, biz de gençlerimizden birini gönderdik ki iş bulsun" diyen Becan, yabancı çalıştırılmadığı cevabını aldıklarını söyledi. 

Yalova da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Ayrıca Tahsin Becan, Meclis'teki açıklamasında, öğrenci yurtlarına da değindi ve "Yatırımcılara, sermaye sahiplerine devletimiz teşvik verdi çünkü yurt ihtiyacı vardı, “Özel yurt yapın.” dendi. Evet, yurtları yaparken de örneğin 2 kişinin kalacağı odanın metrekaresi belliydi fakat bugün devlet yurtlarına baktığımız zaman 2 kişi şu kadar metrekarede kalacak dediğimiz odada maalesef 6 kişi, 8 kişi kalıyor; tabii, bu, öğrencilerimize yapılan büyük haksızlık" şeklinde konuştu. 

Ekonomik kriz sebebiyle birçok market, esnaf ve KOBİ’lerin kontrol altına alındığının altını çizen Tahsin Becan, söz konusu açıklamasında "Marketlerde etiket kontrolleri yapılarak bütün esnaf geçimini zor sağlarken milyonlarca lira cezalarla muhatap oldular. Esasında, o üretilen malın üretim kaynağında hangi sorunları var, niye pahalı üretiliyor veya tarımla ilgili bir ürünse bunun mazot fiyatlarına destek vererek üretim konusunu ele aldığımız zaman bu mamullerin fiyatlarını düşürmek mümkün, ceza yazarak bunu engellememiz de mümkün değil ama sizler “Faiz sebep, enflasyon sonuç.” demeye devam ettiniz" ifadelerini kullandı. 

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?


Geri Dön