23 / 07 / 2024

Arap turistler en çok nereleri tercih ediyor

Arap turistler en çok nereleri tercih ediyor

Uluslararası otel zincirleri dahil hemen hemen konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranlarını yakalanan kentteki bu durum, Arap turizminin altın dönemini yaşadığı 1980'li yıllara dönüldüğü şeklinde yorumlandı...

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim arap saçına döndü! Kira anlaşmazlıklarında dava sayısı yüzde 80'e ulaştı

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. Adeta arap saçına dönen sorunlar işin içinden çıkılamaz bir hale dönüştü. Özellikle büyükşehirlerde kiracı anlaşmazlıklarının yüzde 80'i davaya dönüşüyor...

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu!

Dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Arap Körfezi’nde dev projeler birer birer durdu...

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Türk- Arap Gayrimenkul Fuarı'na Körfez ülkelerinden yoğun ilgi!

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo'nun bu yıl 3’üncü kez gerçekleşen Türk- Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı İstanbul’da düzenlendi. 

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Sur Yapı projeleriyle Arap Türk Gayrimenkul Fuarı’nda!

Özel sektörün en büyük gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı, 23 – 24 Mart tarihlerinde İstanbul Hilton Convention Center’da düzenlenecek olan ‘13. Gayrimenkul Fuarı ve Arap – Türk Zirvesi’ne katılıyor.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yeni talip!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni taliplisi Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates imiş. Bakalım süreç nasıl bitecek...

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

GOP Plevne 4. Türk-Arap Zirvesine damga vurdu!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi GOP Plevne 4. Türk-Arap Zirvesine damga vurdu..

Dubai Cityscape'te en çok 3. Havalimanı'nı sordular!

Emlak Konut GYO, Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Global 2017’ye 50 projesi ile çıkartma yaptı. Fuarda Türkiye’nin tanıtım ofisi gibi çalışan Emlak Konut GYO, Arap yatırımcıların en çok Türkiye’deki çılgın projelerle ilgili sorularına muhatap oluyor.

Barselona'nın en büyük sorunu turizm ve konut!

İspanya'nın Barselona kentinin en büyük sorunları turistler, işsizlik, trafik, belediye yönetimi ve konut olarak sıralandı. Barselona Belediyesi, kontrolsüz turizme karşı önlemler aldı.

Arap turistler en çok nereleri tercih ediyor Haberi

Arap turistler en çok nereleri tercih ediyor

Bursa'da, Ramazan Bayramı'ndan sonra gitgide artan Arap turistler dolayısıyla otellerde yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Uluslararası otel zincirleri dahil hemen hemen konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranlarını yakalanan kentteki bu durum, Arap turizminin altın dönemini yaşadığı 1980'li yıllara dönüldüğü şeklinde yorumlandı. Özellikle UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen sultan külliyeleri, İpek Yolu'nun Anadolu'daki son durağı hanlar bölgesi ve 700 yıllık Osmanlı sivil mimarisinin yaşatıldığı Cumalıkızık Mahallesi'ni ziyaret eden Arap turistler, Uludağ, teleferik. 


İnkaya'daki 600 yıllık tarihi çınarın yanı sıra tarihi camilere büyük ilgi gösteriyor. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, ramazanı ülkelerinde geçirmeyi tercih eden Arap turistlerin Türkiye ve Bursa'ya ilgisinin, bayramın ardından dikkat çekici oranda arttığını...