28 / 04 / 2024

Türk- Arap Gayrimenkul Fuarı'na Körfez ülkelerinden yoğun ilgi!

Türk- Arap Gayrimenkul Fuarı'na Körfez ülkelerinden yoğun ilgi!

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo'nun bu yıl 3’üncü kez gerçekleşen Türk- Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı İstanbul’da düzenlendi. 



Körfez ülkelerinin katıldığı fuarın açılışında konuşan TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, “Türk ve Arap yatırımcıların, bu işbirliğini aynı kararlılıkla sürdürmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türk Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri İç Mimari, Mobilya Fuarı ile Türk Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı’nı bir araya getiren 14’üncü Türk- Arap İşbirliği Zirvesi, İstanbul Yenibosna’da Pullman Istanbul Hotel ve Convention Center’da gerçekleşti.

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN DİPLOMATLAR KATILDI 

1500 Arap yatırımcı ile 230 Türk yatırımcının bir araya getirildiği fuarda Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği Maslahatgüzar’ı Mohammed Saeed Salem Al Neyadi, Tunus Büyükelçisi Mohammed Faysal Bin Mustafa, Lübnan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, Kuveyt Devleti İstanbul Başkonsolosu Mohammed F.M.F. Almohammed, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta gibi Arap ve Türk dünyasının en önemli isimleri de yer aldı.

“SOMUT ADIMLAR ATMAK İÇİN BULUŞTUK”

Katılımcıların Mehteran gösterisi ile karşılandığı fuarın açılışında konuşan TÜRAP Başkanı Sabuhi Attar, “Türk milletvekillerine, Arap büyükelçilerine teşekkür ediyorum. Sayın başkonsoloslar, ticaret odaları sanayi odalarının temsilcilerini selamlıyorum. Türk ve Arap yatırımları ile ilgili somut adımlar atmak İçin buradayız. Türk ve Arap yatırımcıları bu konuda gerekli özeni ve desteği sunuyor. Turab olarak böyle bir hizmeti sizlere sunmaktan mutluyuz. Tunus Ürdün Kuveyt, KKTC gibi pek çok Arap ve Türk ülkelere yatırım ve işbirliği icin ziyaretlerde bulunduk. Ürdün’de işbirliği protokolü yaptık. Ürdün organize sanayi bölgesi yatırımcılarıyla. Kuveyt’de yine ortak yatırımlar için işbirliği protokolü imzaladık. Aynı şekilde KKTC ile güzel görüşmelere imza attık. TURAB olarak elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayacağız. Danışmanlarımız da sizlere her turlu hizmeti sunmaya hazırız. Yeter ki Türk ve Arap yatırımcılar bu işbirliğine sahip çıkmaya ve yatırımlara devam etsinler'' diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ MESAJLARI

Attar sonrasında konuşmalarda bulunan Kuveyt’i temsilen TURAB Expo’nun hukuki danışmanlığında gerçekleşen Meshari M.S. Alenezi, Kuveyt Devleti’nin böyle önemli yatırım ve işbirliği girişimlerine destek verdiklerini belirterek, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Güvercin de, İslam medeniyetin gelişmesi ve güçlenmesi amacıyla MÜSİAD olarak bu zamana kadar önemli projelere imza attıklarını söylerken, TÜRAP’ın yatırım konusunda işbirliği çabalarıne değer verdiklerini ve desteklediklerini söyledi. Açılış konuşmaları sonrasında fuara katılım sağlayan yaklaşık 2 bin yatırımcı, gayrimenkulden mobilya dekorasyonuna, sayısız teknoloji ürünün sergilendiği stantları ve  ziyaret gerçekleştirdi.


Geri Dön