04 / 05 / 2024

Arap turizmi Karadeniz

Arap turizmi Karadeniz

Geçtiğimiz yıl 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan Bursalı acenteler, Arapların ramazan rezervasyonlarında rotayı Karadeniz'e çevirmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Doğu Karadeniz, Arap gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Son dönemde Orta Doğu ve Körfezden gelen yatırımcıların radarında Doğu Karadeniz Bölgesi var. Bölgedeki gayrimenkul pazarı altın çağını yaşıyor. Emlak piyasası en hareketli il Trabzon. Ardından sırasıyla Ordu, Giresun ve Rize geliyor... 

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Araplar emlakta Karadeniz'i mercek altına aldı!

Doğu Karadeniz, doğal güzellikleriyle gayrimenkulde özellikle Arap yatırımcının merceğinde yer alıyor. Trabzon, Ordu, Giresun gibi illlerin doğal güzellikleriyle ön plana çıkması gayrimenkul fiyatlarında yükselişe sebep oldu. 

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Doğu Karadeniz'de bu yıl 5 milyon arap turist bekleniyor!

Başkan Hacısalihoğlu, "Doğu Karadeniz'de önümüzdeki 5 yılda, 3 ile 5 milyon arasında Arap turist ağırlamak istiyoruz. THY'nin, Arap firmalarının charter seferleri için uçak taleplerini karşılaması önem arz ediyor" dedi.

Karadeniz'in turizm pazarında Araplar etkin rol oynuyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Araplar Karadeniz'den 2 yılda 4 bin 500 konut aldı!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. KATİD Başkanı Toktaş,oğun sezonda öğrenci yurtlarının dahi otel olarak kullanıldığını aktaran "Arz-talep hâlâ dengesiz" dedi.

Araplar Trabzon'dan 2 yılda 4 bin 500 konut aldı!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. Bölgeye olan Arap ilgisinin gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdiğini vurgulayan Toktaş, "Araplar son 2 yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımla 4 bin 500 konut satın aldı" dedi.

Arap turizmi Karadeniz Haberi

Arap turizmi Karadeniz

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa sevdalısı Arap turistlerin Karadeniz'e kaptırıldığını söyledi. Akkuş, sadece Ortadoğu ülkelerinden geçen yıl 600 binin üzerinde turist ağırladıkları hatırlatarak, "Bu yıl bunu 1 milyona çıkarırız düşüncesiyle daha güzel çalışırken, bundan bir ay öncesi anlaşılmaz bir şekilde Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz. Bursa'da kamu ve özel sektörün koordineli bir çalışmayla Arap turistleri yeniden kazanması gerekiyor. Şimdi herhalde Karadeniz Bölgesi'nde ilgi, destek o tarafta daha fazla ki acentelerimiz Karadeniz Bölgesi'ne turlarını, paketlerini çıkarmaya başladı ve oraya gidiyor. Bunun için Bursa'da acilen bir önlem almamız lazım. 1 milyon turist beklerken 500 binin altına düşersek, bundan hem Bursa halkı hem esnafı sıkıntı çekecektir" dedi. 


REZERVASYONLAR YÜZDE 35 DÜŞTÜ 

Son bir aydır acenteler...