12 / 05 / 2024

arap ülkelerinde kdv

arap ülkelerinde kdv

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülke, düşen petrol gelirleri nedeniyle KDV çalışmalarını ilerletmek konusunda anlaştı. Sıfır vergiye alışık vatandaşların nasıl tepki vereceği belirsiz.

Belediye KDV'den muaf üç arsa satacak! Kaçırmayın!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce Arapçiftliği Mahallesi'nde yer alan üç arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar KDV'den muaf...

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Araplar Türk gayrimenkul sektörü ile buluşacak!

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen TurabExpo Fuarı 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜRAP, 19 Arap ülkesinde kurduğu organizasyon aracılığı ile fuara katılan firmaların konutlarının, Arap ülkelerinde satışına da aracılık yapacak...

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri için banka kurulsun talebi!

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

Konut yatırımında hedef Arap yatırımcılar!

Büyüme hedefini Körfez ülkelerinde belirleyen Beytürk İnşaat  İstanbul, Bursa ve Yalova'da gerçekleştirdiği projeler özellikle Arap konut alıcıları tarafından yoğun talep görüyor. 

Burak Özçivit gayrimenkul projesinin reklam yüzü oldu!

Oyuncu Burak Özçivit, bir gayrimenkul firmasının yeni projesinin reklam yüzü oldu. Özçivit, Arap ülkelerinde gösterilecek reklam filmi karşılığı 5 milyon TL aldı.

Duygu Yalçınkaya'ya 11.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'nden ödül!

11.Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, 20-21 mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. İran ve Avrupa'da televizyonlarda Emlak Turu programları yapan Duygu Meltem Yalçınkaya, Orta Doğu ülkelerinde iş yapan iş kadını ödülü verildi.

Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler Etkinliği 3 Nisan'da!

İstanbul Ticaret Odası tarafından 3 Nisan 2017 Pazartesi günü, “Suudi Arabistanlı Firmalar İle İkili Görüşmeler” isimli etkinlik gerçekleşecek. Etkinlikte, Arap ülkelerinde yatırım fırsatları ile ilgili sunum yapılacak.

Türk-Arap Odası kuruldu!

2,7 trilyon dolarlık ticaret hacmine sahip Arap Odalar Birliği, TOBB ile birlikte Türk-Arap Odası’nı kurdu. Finansman sıkıntısının olmadığını söyleyen Arap işadamları ise kendi ülkelerinde Türklerin inşaat yapmasını istedi. Odanın merkezi ise İstanbul’da olacak.

Safranbolu, Arap ülkelerinde tanıtılacak!

Tarihi konaklarıyla ünlü ve yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedeflenen Safranbolu'ya diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerinde tanıtımlar artırılacak.

Arap ülkelerinde Türk müteahhitler önemli rol oynuyor!

UNS GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adayı İş Adamı Osman Ünsal Arap coğrafyasında özellikle inşaat sektöründe Türk müteahhitlerin önemli rolü olduğunu söyledi.

Pakpen BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerine açılıyor!

Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, dördüncü kez katıldıkları BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirterek, 'Fuarla, Arap ülkelerinde yeni alt ve üst yapı projeleri üstlenmemizin yolu açılıyo

Sia and Moore Mimarlık Arap ülkelerinde lüks konutlar yapıyor!

Sia & Moore Mimarlık’ın sahibi Banu Altay, bölgenin bir kadına gösterdiği olumsuz çalışma şartlarına rağmen Kuzey Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Türkmenistan’da malikaneler yapıyor. Arap mimarisini Osmanlı mimarisiyle buluşturuyor

arap ülkelerinde kdv Haberi

arap ülkelerinde kdv

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, en düşük vergi oranları ile dünyanın en cazip vergi rejimine sahip olma unvanını yitirmeye hazırlanıyor. PricewaterhouseCoopers (PwC), Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Birliği’nin hazırladığı ‘Vergileri Ödeme 2010’ adlı rapora göre Katar dünya sıralamasında 2’nci, Birleşik Arap Emirlikleri 4’üncü, Suudi Arabistan 7’nci, Umman 8’inci, Kuveyt 11’inci ve Bahreyn ise 13’üncü durumda bulunuyordu.


Dramatik düşüş


Ancak 2014 yılı Temmuz ayında 115 dolar olan petrol fiyatlarının 45 dolarlara kadar dramatik düşüşü, petrol gelirlerine bağımlı olan Arap ülkelerinde beklenmedik gelişmelere yolaçtı. Bunlardan biri de, Körfez ülkelerinin düşük petrol fiyatlarından dolayı katma değer vergisi projesini gündeme almaları oldu. Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) üyesi 6 ülkenin yetkilileri hafta sonu bölgede katma değer vergisi...