03 / 05 / 2024

Araplar Bursadaki konut kiralarını yükseltiyormu

Araplar Bursadaki konut kiralarını yükseltiyormu

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Araplar Türkiye'den yatırım amaçlı fındık bahçesi alıyor!

Araplar turistler, ziyaret ettikleri illerde konut, arsa ve gayrimenkul alımlarına devam ediyor. Araplar, son birkaç yılda Ordu'da 115 konut ve 80 dönüm fındık bahçesi satın aldı. 

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Araplar konut satın almak için Samsun'a akın etti!

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Arapların konut satın almak için Samsun'a akın ettiğini söyledi. Toktaş, bölgenin Körfez ülkelerinden talep görmeye başladığını söyledi.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Araplar konut fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların, en çok konut almayı tercih ettiği Trabzon'un doğu bölgesindeki yerleşim yerlerinde konut fiyatları yüksek rakamlarda seyrediyor..

Katar krizi Arapların konut alımını kesmedi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında Katar ambargosunun Türkiye'de konut sektörünü etkilemediğini anlattı. İlhan, konuyu inşaat sektörünün temsilcilerine sordu...

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

Türkiye'den en çok Araplar konut alıyor!

Medya takip kuruluşları PRNet ve Ajans Press'in yaptığı araştırmaya göre Arapların en çok Türkiye'den konut aldığı ortaya çıktı.

Arapların konut alımları sektörü nasıl etkiledi?

Acaba Arap ülkelerinden gelenlerin turizm sektörüne, Arap ülkelerinden gelenlerin satın aldıkları konutların konut piyasasına olumlu katkıları ne ölçüde?

Arapların konut piyasasına olumlu katkıları ne kadar?

Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras bugünkü yazısında Arapların konut ve turizm sektörüne katkılarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.

Arapların en çok konut alımı Trabzon Yomra'dan!

Türkiye'ye konut alımında rağbet eden ülkelerin özellikle Körfez ülkeleri olması tercih edilen şehirlerin seçiminde fark yaratıyor.

Araplar Bursadaki konut kiralarını yükseltiyormu Haberi

Araplar Bursadaki konut kiralarını yükseltiyormu

Bursa'da metro ağının genişlemesiyle kentsel büyüme, izmir yönüne paralel bir gelişme gösteriyor. Türkiye'nin en çok göç alan şehirlerinden biri olan Bursa'da, Bademli, Balat, Göynüktü, Hasköy ve Mudanya Yolu emlak sektörünün yıldızı parlayan başlıca bölgeleri arasında yer alıyor. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve devam eden hızlı tren projesi Karacabey Bölgesi'nin değerini her geçen gün arttırıyor. 




TÜİK verilerine göre Bursa'da gayrimenkul satışları 2015 yılının Ocak ve Şubat ayları arasında yaklaşık 3 bin 300 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin çiftin evlendiği şehirde evliliklerle doğru orantılı konut ihtiyacı da artıyor. Bursa'da doğum oranlarının düşüşe geçmesine rağmen alınan göçler neticesinde şehirde nüfus büyümeye devam ediyor.



Arap turistler ev kiralıyor 

Son dönemde ülkesini terk eden Suriyeli göçmenlerin yerleşik düzene geçtiği şehirlerden biri olan Bursa'da özellikle son 6 ayda...