15 / 11 / 2024

Araplar Karadenizden ev mi alıyor

Araplar Karadenizden ev mi alıyor

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. KATİD Başkanı Toktaş,oğun sezonda öğrenci yurtlarının dahi otel olarak kullanıldığını aktaran "Arz-talep hâlâ dengesiz" dedi.

Türkiye o yabancıların gözdesi oldu! Arapları bile solladılar! Kapış kapış ev alıyorlar... 

Türkiye'nin konut piyasasında hareketlilik yaşanmaya devam ederken yabancıların ilgisi de giderek artıyor. Özellikle o yabancı yatırımcılar Türkiye'den kapış kapış ev alıyor...

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Araplar Ordu'dan ev alıyor!

Ordu'dan ev alan Arapların sayısı her geçen gün artıyor. Arap yatırımcılar, bölgeden 3 yılda 98 adet gayrimenkul satın aldı.

Araplar tatil için gelip Karadeniz'den ev alıyor!

Körfez ülkesinden turistlerin ilgi odağı son yıllarda Karadeniz oldu. SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Trabzon'u çok sevdiğini söyledi. 

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Almanya'da ev arayan Türklere ayrımcılık!

Almanya'da özellikle Türkler ve Arapların ev kiralama konusunda ayrımcılığa uğradığı ortaya çıktı.

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

Araplar Türkiye'den ev alıyor!

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Aydın Didim'de Araplar'a 6 ayda 500 konut satıldı!

Didim'i 10 yıl önce keşfeden ve 15 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler başka ülkelere kaçmaya başlarken, bu kez Arap turistler bölgeyi keşfetti. 6 ay içerisinde ilçeye gelen Araplar'dan 500 tanesi ev alarak yatırım yaptı.

Araplar Didim'den ev almaya başladı!

İlçenin geçmişte çok sayıda İngiliz'in ev alarak yaşamını sürdürmesiyle adını duyurduğunu kaydeden Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, son dönemde Arap ülkelerinden turistlerin de Didim'de ev almaya başladığını belirtti.

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.

Araplar Sapanca'da ev ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katar'lı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı.

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Araplar Karadenizden ev mi alıyor Haberi

Araplar Karadenizden ev mi alıyor

Turizm sektörü Rusya'nın etkisiyle Akdeniz'de zorlu bir yıl geçirirken Karadeniz'de talep patlaması yaşıyor. Yaz aylarında Arap turist akınına uğrayan Trabzon'da tesisler yetmeyince öğrenci yurtları dahi otel olarak kullanıldı. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Araplar'ın Trabzon'a olan yüksek ilgisi nedeniyle yatak kapasitesinin yetmediğini söyledi. Toktaş, "Yoğun ilgi nedeniyle üniversite özel yurtları temmuz-ağustos aylarında turistlere otel hizmet veriyor. Trabzon'da yaklaşık 1.000 yatak kapasiteli 10 tane özel yurt yoğun sezonda böyle çalışıyor" dedi.


Arz-talep arasındaki bu dengesizlik nedeniyle düşük hizmetin yüksek fiyata satıldığını anlatan Toktaş, bu durumdan rahatsız olan Arap turistin de rotasını Orta Karadeniz'e kırmaya başladığını kaydetti. 2013'ten beri Samsun ve Ordu'ya gelen Arap turist sayısının yüzde 50 arttığını belirten Toktaş, "Doğu Karadeniz'de aldıkları kötü hizmet bunda etkili oldu.


Eğer...