04 / 05 / 2024

araplar türkiyede nerelerde yatırım yapıyor

araplar türkiyede nerelerde yatırım yapıyor

Coğrafi olarak adeta ateş çemberinin ortasında yer alan Türkiye, etrafındaki savaşlar ve krizlere rağmen yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye’deki konutlara yoğun ilgi gösteren Arapların yeni gözdesi devre mülkler

Araplar Türk gayrimenkul sektörü ile buluşacak!

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen TurabExpo Fuarı 20-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜRAP, 19 Arap ülkesinde kurduğu organizasyon aracılığı ile fuara katılan firmaların konutlarının, Arap ülkelerinde satışına da aracılık yapacak...

Araplar Türkiye'den yatırım amaçlı fındık bahçesi alıyor!

Araplar turistler, ziyaret ettikleri illerde konut, arsa ve gayrimenkul alımlarına devam ediyor. Araplar, son birkaç yılda Ordu'da 115 konut ve 80 dönüm fındık bahçesi satın aldı. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Araplar Türkiye'de gayrimenkul yatırımına güveniyor!

Bahreyn'de bu yıl 24'üncüsü düzenlenen İslami Bankacılık Konferansı sırasında  Jarrar Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Türkiye ile Bahreyn arasında çok güçlü bağ olduğunu ifade etti.

Araplar Türk gayrimenkul sektörünü destekliyor!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Sadi ÖZDEMİR Katar’a ambargo uygulayan Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye ile ilişkini değerlendiren bir araştırma yaptı.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

Araplar Türkiye'den ev alıyor!

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Araplar Türkiye'ye 100 milyar dolar yeni yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

Araplar Türkiye'de nerelere gayrimenkul yatırımı yapıyor?

Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, özellikle Körfez bölgesinin seçimden tek parti iktidarının çıkmasıyla Türkiye'ye yatırım yapma iştahının arttığına dikkat çekiyor.

Araplar Türkiye'de yatırım peşinde!

Altyapıdaki hızlı gelişme, yabancı fonların bakışını değiştiriyor. BAE'li Waha Capital, 500 milyon dolarlık yeni fon oluşturarak Türkiye, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da altyapı yatırımlarına ağırlık verecek

araplar türkiyede nerelerde yatırım yapıyor Haberi

araplar türkiyede nerelerde yatırım yapıyor

Coğrafi olarak adeta ateş çemberinin ortasında yer alan Türkiye, etrafındaki savaşlar ve krizlere rağmen yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye’deki konutlara yoğun ilgi gösteren Araplar, devre mülk ve Marmara bölgesinin en kapsamlı otel projesi olarak tasarlanan Yalova Thermal Palace’ın tamamlanan ilk etabından yerlerini alarak kullanıma başladılar.


Akdeniz ve Ege bölgesinde deniz, İstanbul’da kültür, Karadeniz’de yayla ve Uludağ gibi bölgelerde kış turizmini keşfeden Araplar şimdi de Yalova’da termal turizmle ilgilenmeye başladılar. Turist olarak sağlık turizmiyle yetinmeyen Arap yatırımcılar, 15 günlük periyotlar la kullanılabilen devre mülkler yerine, daha uzun ve kapsamlı kullanımları göz önüne alarak daire yatırımı yapmaya başladılar. Yalova’nın Akköy ilçesinde Karaderili Grup tarafından yapılan projenin apart etabı tamamlandı ve hak sahiplerine teslim edildi.


BİR KATIN TAMAMINI SATIN ALDILAR


Bir...