13 / 05 / 2024

araplardan istanbuldaki suriyelere toplu konut

araplardan istanbuldaki suriyelere toplu konut

Zengin Arap aileleri zekât amaçlı oluşturdukları bağış fonlarıyla İstanbul' daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edecek. Yatırım için Beylikdüzü ve Silivri bölgeleri öne çıkıyor..

Lüks konutlara en çok ilgi Araplardan!

İç Mimar Merve Aycan’ın kurucusu olduğu Billionaire Furniture ve Luxury Stone markaları, Katar’dan Kazakistan’a, Suudi Arabistan’dan Amerika’ya dünyanın dört bir tarafından lüks konutları tasarlıyor.

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

Kenan Evren'in Marmaris'teki köşkü yeniden satışta!

Kenan Evren'in Marmaris'teki Beyaz Köşkü, 25 milyona satılığa çıkarıldı. Madde bağımlılarının mesken tuttuğu binaya en çok ilgi Rus ve Araplardan geldi. 

Dünya jet-seti Türkiye'den ev kiralayacak!

Dünya 'jet-seti'i ev kiralamada Türkiye'yi tercih ederek markalı konut projelerine yöneldi. Projelere en çok talep Rus, Avrupalı, Azeri ve Araplardan geliyor. 

Araplardan Türkiye’ye 100 milyon dolar yatırım!

Suudi Arabistan merkezli SAK Consultants'ın Yönetim Kurulu Başkanı Solaiman El Khereiji yaptığı açıklamada Türkiye'de tarım, sağlık ve konaklama alanında bir dizi yatırım üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Maşukiye'ye Araplardan yoğun ilgi!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve ismini alabalık ile duyuran Maşukiye, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda turizmde büyük bir atağa kalkan Maşukiye, yerli turistlerin yanı sıra Arap turistlere de ev sahipliği yapıyor.

CNR Emlak Fuarı'na Araplardan yoğun ilgi bekleniyor!

Gayrimenkul profesyonellerini buluşturan, Türkiye’nin önemli gayrimenkul fuarlarından olan ‘CNR Emlak -Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’ bu yıl 4’üncü kez gerçekleştirilecek.

Araplardan Ordu'ya 100 milyon dolarlık yatırım!

MIPIM’e katılan Ordu Belediyesi, Fransa’da yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Avrupalılar mevcut projeler için sıraya girerken, Araplar ise yaylalara golf sahası kurmayı hedefliyor.

Sinpaş Holding Cityscape Fuarı'da projelerini tanıttı!

Cityscape Fuarı'na katılan Sinpaş Holding, Bomonti Queen, Altın Oran, Aydos Country, Ege Yakası gibi projelerin yanı sıra özellikle Araplardan son dönemde ilgi çeken Bursa’daki Bursa Modern projelerini tanıttı.

Araplardan Türk firmalarına bir günde 250 milyon dolar geldi!

Türk firmalarının yoğun katılımıyla Dubai'de düzenlenen Cityscape fuarı, Türk gayrimenkul sektörü için moral oldu. Yatırımcıların İstanbul ilgisi artarak devam ederken, fuarda Arap yatırımcılardan Türk firmalarına 250 milyon dolar geldi.

Araplardan bir günde 250 milyon dolar geldi!

Türk firmalarının yoğun katılımıyla Dubai'de düzenlenen Cityscape fuarı, gayrimenkul sektörü için moral oldu. Körfezli yatırımcıların İstanbul ilgisi artarak devam ederken, fuar büyük işbirliklerine sahne oldu.

Yalova Thermal Palace projesine Araplardan yoğun ilgi!

Karaderili Şirketler Grubu’nun Yalova’da 3 etap olarak inşa ettiği ‘Yalova Thermal Palace’ Projesinin tamamlanan ilk etabı, Arapların gözdesi oldu ve satış rekoru kırdı.

Sapanca Villaköy'de villalar 650 bin TL'ye!

İl Büyükşehir yasası Arap turistlere yaradı. Sapanca Gölü manzaralı villaköylere ilgi arttı. Fiyatı 650 bin doları bulan lüks villalara en çok talep Suudi, Katar, Dubaili Araplardan geliyor.

araplardan istanbuldaki suriyelere toplu konut Haberi

araplardan istanbuldaki suriyelere toplu konut

Suriye'deki iç savaş, milyonlarca insanın hayatını etkiledi. Türkiye'nin sınırlarını açtığı Suriyeli mültecilerin sayısı ise üç yılda 1 milyon 600 bini aştı. Özellikle büyük şehirlerde sefalet içinde yaşayan bu göçmenlere Birleşik Arap Emirlikleri'nden müjde geldi. Ülkenin büyük fonlarından biri İstanbul'da Suriyeliler için toplu konut yapma kararı aldı. Bunun için Türkiye'deki bağlantıları Abdullah Demirhan'a hukuki işlemlerle ilgili talimat veren ve adını açıklamak istemeyen Arap fonu, ülkenin en büyük birkaç ailesinin yatırımlarıyla kurulmuş. Demirhan, "Bu ailelere BAE ve Kuveyt'in isim yapmış kişileri üye. İslam'daki zekât şartını yerine getirmek için böyle bir fon oluşturuyorlar. Petrol zengini ülkelerinde zekât verecek vatandaşları olmayınca dünyanın diğer yerlerindeki Müslümanlar'a bağış yapıyorlar. Örneğin gidip Saraybosna'da dini eğitim veriyor, cami yaptırıyorlar. Şimdi de İstanbul'daki Suriyeliler'i ev sahibi yapacaklar" dedi. 


ARAZİ...