27 / 04 / 2024

Arazi emlak vergisi beyannamesi

Arazi emlak vergisi beyannamesi

1319 sayılı kanun gereğince araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Satın alınan arazi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Arazi emlak vergisi beyannamesi 2015!

2015 yılı içerisinde arazi dahil gayrimenkul satın alanların yıl sonuna kadar belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi ödemeleri ise 2016 yılında başlıyor. İşte arazi emlak vergisi beyannamesi...

Arazi emlak beyannamesi örneği 2015!

Arazi sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. İşte arazi emlak beyannamesi örneği 2015..

Arazi vergi oranı 2014!

Arazi vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsa sahiplerinin ödemesi gereken vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi emlak vergisi ödemeleri her yıl belirlenen oranlar ile ödeniyor. İşte, arazi vergi oranı 2014!

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi 2021 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri şartı bulunuyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2021 artışı...

Arazi emlak vergisi 2021!

Arazi sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2021'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2021 oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak vergisi 2020 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2020 artışı...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

Arazi emlak vergisi 2020!

Arazi sahiplerinin her yıl ödemeleri gereken vergi borcunun başında emlak vergi geliyor. Peki, 2020'de arazisi olanlar ne kadar vergi ödeyecek? Arazi emlak vergisi 2020 oranları ne kadar?

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi taksit yapan bankalar 2019!

Her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde son günlere girildi. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar hangileridir?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Arazi emlak vergisi beyannamesi Haberi

Arazi emlak vergisi beyannamesi

Arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

1319 sayılı kanun gereğince araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Arazi Vergisinin mükellefi, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler olarak oluyor.


Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olunuyor.


Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmıyan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvurmaları şartiyle kendilerine ret ve iade olunuyor. 


Arazi satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti için bağlı bulunan belediyeye giderek beyanname vermeleri gerekiyor. 


Taşınmaz beyannameleri, arsa, arazi ve binalar için farklı şekillerde dolduruluyor. Peki, arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?


Arazi emlak vergisi beyannamesi,...