30 / 04 / 2024

arazi payı değeri

arazi payı değeri

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında 2023'teki sanayi yatırımlarından bahsetti. Oğuz, yatırımlar için arazi payının giderek yükseldiğini söyledi.

Dap Yapı Ormanköy Çekmeköy projesinin değeri belli oldu!

Dap Yapı Ormanköy Çekmeköy projesinin mevcut durum değeri 890 milyon 404 bin TL, projenin mevcut durumuyla Emlak Konut GYO A.Ş. payına düşen değeri 421 milyon 380 bin 100 TL, projenin tamamlanması durumundaki bugünkü değeri 1 milyar 613 milyon 825 bin 803 TL oldu. 

Düşler Vadisi projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi projesinin mevcut durum değeri KDV dahil 839 milyon 242 bin 80 TL, Emlak Konut GYO payına düşen mevcut durum değeri 576 milyon 259 bin 920 TL, projenin tamamlanması durumunda net bugünkü değeri ise 3 milyar 788 milyon 404 bin 75 TL olarak açıklandı. 

Pera GYO'nun ortaklık paylarının değeri 263.4 milyon TL oldu!

Pera GYO'nun ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 263 milyon 408 bin 725 TL oldu. 

İstanbul’un değeri menkulleşerek korunabilir!

Gaboras Genel Müdürü Kurtuluş Altun, İstanbul’un arazi değerinin gerilediğini belirterek, "İstanbul’un değeri ancak sektörü menkulleştirerek korunabilir" dedi...

Levent'teki İETT Garajı arazisinin değeri 443 milyon TL'ye mi düştü?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin 16 Ocak tarihindeki oturumunda, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, yeşil alan kararından sonra "Değeri 2.3 milyar TL olan arazi, 443 milyon liraya düştü" dedi...

İmar değeri artışlarından kamu pay alacak!

11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının değeri 38.4 milyon TL

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Ve Ticaret'in yeni pay alma haklarının toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL'dir...

Arsa ve arazi metrekare değeri artışı yüzde 50'yi geçemeyecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerindeki artış, 2017 yılı için uygulanan değerlerin yüzde 50’sini geçemeyecek..

Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar TL!

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

Emlak vergisine esas olan vergi değeri 2017!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

İstanbul’un arsa değeri 2 trilyon dolar!

Yaklaşık 5,2 milyar metrekare alana sahip İstanbul'da yol ve göl gibi değer atanması mümkün olmayan alanlar dışında kalan arsa ve arazilerin toplam değeri 2 trilyon dolar.

Burdur hastane arazisinin gerçek değeri verilmeli!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantısında "Hastane yeri" tartışmasına son noktayı koydu. "Arazininin gerçek değeri verilmediği sürece kabul etmeyiz" diyen Belediye Başkanı Ercengiz, bir kez daha Şeker Fabrikasını işaret etti.

arazi payı değeri Haberi

arazi payı değeri

Mademki kamu-özel ortaklığı diyoruz... Mademki "sanayi olmadan asla" diyoruz... Mademki ille de "üreterek yüksek büyüme" diyoruz... O halde herkesin ve her kesimin kendi üzerine düşeni yapması gerekiyor ve bunu bizler yapmaz isek bizim yerimize başkaları yapmayacak.

Sanayi bir şeyden çok üretmek demektir ve bizim 2023 hedeflerine varabilmek için çok şeyden çok fazla üretmemiz gerekecek. Bu da yetmeyecek, bu şeylerin niteliğini artırmamız gerekecek.

O halde sanayici ruhunu yeniden şahlandırmak için geçmişin hayaletlerinden kurtarmamız şart. Geçmişin hayaleti, devleti dolandıran sermaye, vergi vermeyen işadamı, kamu kaynaklarıyla zengin olmak...

Bütün bunların işe yaramadığını, sürdürülebilir kalkınmaya çare olmadığını yarım asırdan bu yana en yüksek maliyetten öğrendik. Şimdi farklı zihin yapısına geçmeliyiz.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sabah'a yaptığı açıklamada, teşvik belgeli yatırımlarda, yatırım yapılan fabrika binasının ve arsanın emlak...