29 / 04 / 2024

Arazi vergisi mükellef

Arazi vergisi mükellef

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki arazi vergisi mükellefi kimdir? Kimler arazi vergisini öder, kimler ödemez?

Mükellef Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mükellef Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Keretli, Sabri Şenol ve Turan Ersin Çakmak ortaklığında kuruldu.

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi?

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Kardeşler arasında arazi paylaşımı nasıl yapılmalı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugünkü köşesinde kardeşler arasında arazi paylaşımının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı?

Geçtiğimiz günlerde "Microsoft’un sahibi, dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Bill Gates'in Kırklareli’de geniş araziler satın aldığı ileri sürüldü. Peki Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı? İşte yeni gelişmeler...

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Tarımsal arazi alım satımında yeni düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

Vergi ödemesi ertelemesinden faydalanacak mükellef grupları belirlendi!

 Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni tip koronevirüs salgını sebebiyle muhtasar (gelir vergisi stopaj) ve KDV ödemelerinin 6 ay erteleneceği mükellef gruplarını açıkladı.

Arazi vergisi mükellef Haberi

Arazi vergisi mükellef

Arazi vergisi mükellefi kimdir?

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Arazi vergisi ile ilgili yasal hükümler, Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor. Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belli ediliyor.

Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor.


Arazi vergisi mükellefi:

Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler öder.

Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.

Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmıyan kişiler tarafından ödenen...