25 / 07 / 2024

arazi yatırımı fiyat artışı

arazi yatırımı fiyat artışı

Bloomberght Ana Haber Ali Çagatay’ın programına konuk olan ve ev,faiz ,döviz,altın ve arazi yatırımlarının 5 ve 10 yıllık rakamlarını analiz eden Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Beyaz yakalıların yeni yatırım tercihi 'arazi'!

Beyaz yakalı ve maaşlı çalışan kitle 2004 yılın sonrasında faizlerin düşmesiyle kredi çekip ev yatırımına başladı. Bu yatırımlar 10 yıl boyunca reel olarak ciddi getiriler sağladı.

SPK’dan konut yatırımını kolaylaştıran yeni düzenleme

Sermaye Piyasası Kurulu yaptığı yeni düzenlemeyle fonların, topraktan gayrimenkul projelerine yatırım yapmalarının önü açıldı. Yeni düzenlemenin konut arzını artırarak fiyat artışı üzerindeki baskıyı hafifletmesi öngörülüyor.

'En basit hali ile söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi yatırımı için öne çıkan şehirleri açıkladı!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'En basit hali ile söylüyorum' diyerek, yatırım yapılacak illeri paylaştı.

Uzmanından arazi yatırımcılarına çok önemli tavsiye: Büyük satın al, böl, parçala ve tekrar sat!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden arazi yatırımları için çok önemli bir paylaşım yaptı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

Haziranda en çok kazandıran yatırım aracı hangisi oldu?

Haziran ayında aylık en fazla reel getirisi olan ve tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1,62 oranları ile mevduat faizinde (brüt) gerçekleştiği kaydedildi. 12 aylık dönemde yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olan BİST 100 oldu.

Uzmanından arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için çok önemli uyarı!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda toprağa yatırım yaparken en temel dikkat edilmesi gereken noktanın korkmamak olduğunu belirtti.

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Arsa ve arazi yatırımı yapacakların kaçınması gereken 10 büyük hata!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı yaparken yatırımcıların kaçınması gereken 10 büyük hata...

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda altın ve doların yerinde saydığını söyleyerek, "Her vatandaşın arazi yatırımı yapmasından başka çıkar yolu yok" dedi.

Kısa vadede arsa ve arazi yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden kısa vadede (1-2 yıl) toprak yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve izlenmesi gereken adımları açıkladı. 

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! İşte Kırklareli’de toprak yatırımı için fırsat bölgeler!

Toprak Yatırımcısı ve Danışmanı Aksel Melkonyan resmi X hesabı üzerinden Kırklareli’de toprak yatırımı için halen fırsat olan bölgeleri paylaştı. 

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

arazi yatırımı fiyat artışı Haberi

arazi yatırımı fiyat artışı

Remax Yeditepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Bloomberg HT'nin canlı yayınında merak edilenleri yanıtlayan Başaran, ''Gayrimenkul sektörünün içindeki en büyük problem, filizibilite tam yapılmadan inşaattaki karı gören birçok iş kolundaki iş adamlarının inşaata yatırım yapması ve bazı bölgelerde aşırı konut stokunun olması. Yatırımcılar da bu dönemde piyasa hızlandığı için bu sürece katıldı ve kazanç sağladı. Ancak zamanla faizlerin yükselmesi, kira amorti süresinin yükselmesi yatırımcıların balon oluştu diyerek uzaklaşmasına neden oldu. Son 3-4 yıldır yatırımcılar konuttan eskisi gibi para kazanamamaya başladı. Bu durumun zamanla genç nüfusun etkisi ile düzelecektir'' diye konuştu.

Stokların 2 yılda eriyeceğini sözlerine ekleyen Başaran, bu durumun arazi yatırımlarının artmasına neden olduğunu söyledi.  Başaran, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Beyaz yakalılar, maaşlı çalışan...