23 / 12 / 2024

arazinin sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır

arazinin sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, e-Devlet kapsamında sit alanlarını internet sistemine aktaracak olan Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) projesinin çalışmalarını tamamladı...

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

Muratpaşa Şirinyalı'daki 1. Derece Doğal Sit Alanı satılıyor mu?

Şirinyalı Mahallesi’nde bir kısmı 1. Derece Doğal Sit Alanı olan arazinin aslında halka ait olmasına rağmen özel kişilere satılmak istendiği iddia edildi

Amasya Merzifon Çayırözü'ne I. derece Sit Alanı kararı!

Amasya İli, Merzifon İlçesi, Çayırözü Köyü, Saya Tepe Mevkii’ndeki bölge I. derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yozgat Aydıncık'ta 3 bölge sit alanı ilan edildi!

Yozgat İli Aydıncık İlçesi'nde 3 bölge I.derece Arkeolojik Sit alanı olarak ilan edildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Okmeydanı tarihi sit alanına yeni plan onaylandı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen Okmeydanı tarihi sit alanı için yeni hazırlanan plan onaylandı.

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkemenin 3 kez iptal ettiği Okmeydanı Tarihi Sit Alanı'yla ilgili yeni planı oy çokluğuyla kabul etti. Plana, CHP ret oyu verdi.

Arsam sit alanı ilan edildi ne yapmalıyım?

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Peki, arsam sit alanı ilan edildi ne yapmalıyım?

Sit alanında takas nasıl yapılır?

Sit alanı olarak ilan edilen alanlarda, taşınmaz sahibi olanlar Kültür Bakanlığına veya Maliye Bakanlığına başvurarak arazilerinin takas programına alınmasını isteyebiliyorlar. Peki, sit alanında takas nasıl yapılır?

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

1. derece sit alanında yapılaşma koşulları!

Bazı sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmezken, bazı sit alanlarında ise bazı yapıların inşa edilmesine izin verilebiliyor. Peki, 1. derece sit alanında yapılaşma koşulları nelerdir?

Bursa Acemler Kışlası'nın sit alanı statüsü kaldırılıyor!

Bursa Osmangazi'deki Eski Merkez Komutanlığı olarak da bilinen Acemler Kışlası Doğal Sit Alanı Tescili sit statüsünün kaldırılmasına yönelik değişiklik bugün askıya çıktı. Askı ilanı 6 Mayıs'ta sona erecek...

Doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

Sit alanı; tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, doğal sit alanı yapılaşma koşulları nelerdir?

arazinin sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır Haberi

arazinin sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır

Türkiye’deki doğal sit alanlarının bilgileri elektronik ortama aktarıldı. Bir arazinin sit olup olmadığı artık anında öğrenilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, e-Devlet kapsamında sit alanlarını internet sistemine aktaracak olan Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) projesinin çalışmalarını tamamladı. Aralık 2013 yılında güncellenmesi tamamlanan Sit Alanları Yönetim Sistemi’nde (SAYS) yer alan verilerin doğrulanması çalışmaları 2014 yılı ile birlikte başladı. Bu yılın sonuna kadar veri kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) ile doğal sit sınırları ülke düzeyinde doğru bir şekilde sayısal olarak elde edilecek, Sayısal Sit Sınırlarının Diğer Kurumlarla Servis bazlı tek merkezden paylaşımı sağlanacak, Ayrıca, Karar Döngüsünün Yaşatılması, Komisyon Kararlarının 81 ilden doğrudan sistem içinde Karar Vericilere iletilmesi, korunan alanlarda mülkiyet analizlerinin yapılması ve şerhli parsellerin takibi,...