03 / 05 / 2024

Ardahan Belediye sarayında yıkım

Ardahan Belediye sarayında yıkım

Yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 45 yıllık Ardahan Belediyesi belediye sarayı’nın yıkımına başlandı.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon hızla sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı'nda yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının detaylarını anlattı..

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nın Bakanlığa devrinden itibaren sürekli olarak yapıların teknik tetkiklerinin yapıldığını, bu doğrultuda da proje ve uygulama çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Topkapı Sarayı'nda çalışma başladı!

Topkapı Sarayı hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini Hürriyet “Ayakta zor duruyor” manşetiyle duyurmuştu.

Kocaeli Karamürsel belediye binasında son dokunuşlar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel’de inşa edilen yeni belediye binası ve kent meydanı inşaatında sona gelindi. Üç bloktan oluşan yapı büyük oranda tamamlandı.

Ardahan Yeni Mahalle'deki dönüşümde son durum!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentsel dönüşüm çalışmalarını denetledi. Köksoy, Yeni Mahalle'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan konutların çalışmalarını inceledi, ilgililerden bilgi aldı.

İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamam!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı. Metrekaresi 25 TL’den başlayan kiralık ofislerin yer aldığı İstanbul Ticaret Sarayı, merkezi iş alanlarına yakınlığı ve ulaşımı kolay lokasyonuyla dikkat çekiyor.

Ardahan'ın çehresi değişecek!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Kent’in çehresini değiştirecek önemli hizmetler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Beşikaş Ihlamur Parkı'nda sular durulmuyor!

BEŞİKTAŞ’ta kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’nın imara açılmasının ardından mahalleli ile belediye arasında yaşanan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Ardahan Belediye sarayında yıkım Haberi

Ardahan Belediye sarayında yıkım

Yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 45 yıllık Ardahan Belediyesi belediye sarayı’nın yıkımına başlandı. Ardahan’da şehrin tam ortasındaki Milli Egemenlik parkı içerisinde bulunan ve yaklaşık 8 yıldır kullanılmayan belediye sarayının yıkımına bugün itibariyle başlandı.

Yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy yaptığı açıklamada, Ardahan bir ucubeden daha kurtuldu. Belediyenin eski ve depreme dayanıklı olmayan eski idare binası yıkıldı. İdari binanın yerine araç otoparkının yapımına başlayacağız dedi. Başkan Köksoy, ’’Ardahan’da ciddi anlamda bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yaşanan bu yoğunluk aynı zamanda park sorununu da beraberinde getiriyor. Şehir merkezinde yaşanan bu soruna ciddi anlamda çözüm üretmek için Belediye olarak yaptığımız değerlendirmeler ışığında yıkımına başlanan Belediye’ye ait idari binasının bulunduğu alanı otopark haline getirmeyi kararlaştırdık. Bu çalışma ile kentte...