05 / 05 / 2024

Ardahan Müderris İbrahim Efendi Camisi

Ardahan Müderris İbrahim Efendi Camisi

Ardahan’da satılan 3 camiden birisi olan Müderris İbrahim Efendi Camisi 78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı..

Ardahan Müderris İbrahim Efendi Camisi restore edilecek!

Ardahan Müftüsü Yılmaz: "Çürümeye terk edilen bu cami için bir süre önce başlattığımız çalışmayı olumlu şekilde tamamladık. Camimiz aslına uygun hale getirilecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tarım Bakanı Yumaklı'dan büyük müjde: Çiftçilere 64 Milyar Lira desteği ve su tasarrufunda dev adımlar

Orman ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, yılın ilk 8 ayında çiftçilere toplamda 40 milyar lira mali yardım sağlandığını açıkladı ve yıl sonuna kadar bu rakamın 64 milyar liraya çıkacağını ifade etti. Bunun yanı sıra hizmet güvenilirliğini artırmak amacıyla 55 bin denetim yapıldığını açıkladı.

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

TOKİ Ardahan 2022 kura çekimi sonuçları açıklandı mı? 7 Kasım 2022 TOKİ Ardahan kura sonucu!

TOKİ Ardahan 2022 kura çekimi sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı TOKİ'nin Ardahan'daki 2 projesi için başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte 7 Kasım 2022 TOKİ Ardahan kura sonucu...

Etap Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Etap Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Çınar Müslüm Bakan, İbrahim Tüfekçi, İsmail Tüfekçi, Muhammed Emin Tüfekçi ve Zekeriya Tüfekçi ortaklığında kuruldu. 

Çelik Yapı'nın acı günü! Hacer Gülten Bayramgil vefat etti!

Çelik Yapı Proje İmalat Montaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü İnşaat Mühendisi İbrahim Korkut'un Kayınvalidesi Hacer Gülten Bayramgil vefat etti.

İnşaat Mühendisi İbrahim Doğankaya vefat etti!

İnşaat Mühendisi İbrahim Doğankaya vefat etti. Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. taziye ilanı yayınladı. 

TOKİ Ardahan Posof 2019 projesi 21 soruda tüm detaylarıyla!

Ardahan Posof 2019 projesi başvuruları nereye yapılacak? Ardahan Posof 2019 başvuru tarihleri ne zaman, Ardahan Posof başvuru detayları nedir? İşte Ardahan Posof 2019 projesi 21 soruda tüm detaylarıyla...

Ardahan'da cami yapımı için arsa bağışlandı!

Ardahan Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, merkez Atatürk Mahallesi'nde cami inşa edilmesi için bir dönüm arsa bağışında bulundu.

Ardahan Müderris İbrahim Efendi Camisi açıldı!

Ardahan’da satılan 3 camiden birisi olan Müderris İbrahim Efendi Camisi 78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı..

Al Hamza Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Hamza Dış Ticaret Limited Şirketi M. Adel İbrahim İbrahim tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

S M Group Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S M Group Dış Ticaret Limited Şirketi 120 bin TL sermaye ile bugün M. F. Hassanın İbrahim ve S. M. Salah İbrahim imzasıyla kuruldu.

Epsa Yalıtım, Ardahan'da fabrika kuracak!

Epsa Yalıtım, önümüzdeki yıl teşvikli yatırımlar kapsamında Ardahan'a fabrika kuracak. 7 milyon lirayı bulacak yatırım için ilk etapta 60 kişi istihdam edilecek.

Güney Afrika'daki Bo-Kaap müzeye dönüştürülüyor!

Güney Afrika'da Müslümanların ilk müzesi Bo-Kaap'ın binasının, Osmanlı devleti tarafından ülkede görevlendirilen Müderris Mahmud Fakih Efendi tarafından inşa edilmiş. Bo-Kaap Müzesi aynı zamanda Güney Afrika’nın ilk İslam müzesi olma özelliğini taşıyor.

Ardahan Müderris İbrahim Efendi Camisi Haberi

Ardahan Müderris İbrahim Efendi Camisi

Ardahan merkez Halilefendi Mahallesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi döneminde alınan bir karar ile 1939 yılında satılan tarihi cami yeniden ibadete açıldı. 2011 yılında bir vatandaş tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Müderris İbrahim Efendi Camisi’nin samanlık olarak kullanıldığı aktarılması üzerine yetkililer harekete geçti. Cumhurbaşkanın talimatıyla harekete geçen yetkililer, camiyi satın alan mülk sahipleriyle yapılan görüşmenin ardından varılan anlaşmayla tarihi cami, restorasyon için Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildi. Restore edilerek aslına uygun hale getirilen cami için Ardahan Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığından kadro talebinde bulundu. İmam hatibin atanmasıyla tarihi camide 78 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.


Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar’ın katılımı ile gerçekleşen cami açılışından sonra...