09 / 05 / 2024

Ardanuç-5 Hidroelektrik Santralİ son durum

Ardanuç-5 Hidroelektrik Santralİ son durum

Artvin Ardanuç'ta, Suat ve Polat dereleri üzerinde yapımı planlanan Ardanuç-5 Hidroelektrik Santral projesi için Çevre ve şehircilik Başkanlığı, olumlu rapor vermişti. Danıştay buna dur dedi.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Makyol Santral'de 23 bin lira peşinatla!

İstanbul Bahçeşehir’in merkezinde hayata geçirilen Makyol Santral projesinde peşinatlar 23 bin TL'den başlıyor. Projede 5 blok halinde yükselen proje 407 daire, 9 villa ve ticari alanlar bulunuyor.

Makyol Santral esnek ödeme planları ile ev sahibi yapıyor!

Makyol Santral’de, yüzde 5 peşinat ve 3.500 TL’den başlayan taksitlerle esnek ödeme planının oluşturulabileceği bir kampanya başladı. 

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Özbekistan'da HES projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım!

Özbekistan'da 2017-2021 yılları arasında hidroelektrik santral projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

5 ilde santral yapımı için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır, Bingöl, Muş illeri ile Amasya, Kırklareli illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla ekli listelerde bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Kepez Santral kentsel dönüşüm projesine 5 milyon avro hibe!

Antalya'da Kepez ve Santral mahallelerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesinin Avrupa Birliği'nden (AB) yaklaşık 5 milyon avro hibe kazandı.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Kepez-Santral Mahallesi’nde 3 bin 220 konut yıkıldı!

Antalya'nınKepez-Santral Mahallesi’nde bulunan 3 bin 220 konutun yıkımı tamamlandı. Proje dahilinde 3 bin 265 hak sahibine, 5 bin 70 konut veriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Antalya Kepez-Santral'deki dönüşümde 2 bin 500 konut yıkıldı!

Antalya'da başlatılan Kepez-Santral kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar 2 bin 500 evin yıkımı tamamlandı. Hak sahiplerine bu süreçte toplam 2 milyon 111 bin liralık taşınma yardımı ile 5 milyon 268 bin liralık kira yardımı yapıldı.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Ardanuç-5 Hidroelektrik Santralİ son durum Haberi

Ardanuç-5 Hidroelektrik Santralİ son durum
Vatandaşlar kararın iptali istemiyle İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Mahkeme iptalin reddine karar vermiş ve raporu yeterli bulmuştu. Avukat Halis Yıldırım, İdare Mahkemesi'nin ret kararı için Danıştay'a temyiz başvurusunda bulunmuştu. Danıştay bilirkişi raporunun eksik değerlendirildiğini belirtip yerel mahkemenin kararını...