08 / 05 / 2024

Arif Hikmet Koyunoğlu biyografi

Arif Hikmet Koyunoğlu biyografi

1888-1982 yılları arasında yaşayan Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu kimdir? Arif Hikmet Koyunoğlu yaşamı boyunca hangi eserleri hayata geçirdi? İşte Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu ve eserleri...

Sayı Yapı Test Laboratuvarı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayı Yapı Test Laboratuvarı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Gökhan Koyunoğlu tarafından kuruldu.

Yüksek İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Evgin vefat etti!

Yüksek İnşaat Mühendisi Arif Hikmet Evgin hayatını kaybetti.

Aksoyoğlu Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoyoğlu Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Arif Aksoy tarafından kuruldu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Soylu hakkında suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili 27 konuda soruşturma izni veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve müfettiş Arif Yıldırım hakkında suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunu İmamoğlu'nun avukatı gerçekleştirdi...

Malatya'da depreme dayanıksız Sümer İlkokulu yeniden inşa ediliyor! 

Malatya'da Koyunoğlu mahallesinde bulunan Sümer İlkokulu'nun depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Okulun yeniden yapımı için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalık Holding adına İnşaat Yatırım Genel Müdürü Mesut Kutluay arasında 'Sümer İlkokulu inşaatı protokolü' imzalandı...

Hatemoğlu Yapı Tasarım İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Hatemoğlu Yapı Tasarım İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Hikmet Yıldırım tarafından kuruldu. 

Koyunoğlu Mimarlık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koyunoğlu Mimarlık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Koyunoğlu ve Cihat Koyunoğlu tarafından kuruldu.

Pavilyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pavilyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Gaziosmanpaşa'da Tuba Albayrak, Mirsat Bahadır, Rafet Saraylı, Arif Köseoğlu ve Esat Yaşarlar ortaklığında kuruldu. 

İys Teknik İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İys Teknik İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Hikmet Karaosmanoğlu tarafından kuruldu. 

Hikmet Süleymanoğlu Yapı ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Hikmet Süleymanoğlu Yapı ve Mühendislik Anonim Şirketi Hükmet Süleymanoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Uğur Koyunoğlu: STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var!

Temelleri 1938 yılında atılan STFA inşaat, Türkiye’nin saygın kuruluşların arasında yer alıyor. STFA İnşaat Grubu Başkanı Uğur Koyunoğlu "STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var" dedi.

Detay 1 İnşaat Taahhüt Mobilya Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Detay 1 İnşaat Taahhüt Mobilya Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arif Altısomuncuoğlu tarafından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Uğur Koyunoğlu, STFA İnşaat Grup Başkanı oldu!

STFA İnşaat Grubu Başkanlığı’na atanan Uğur Koyunoğlu, 12 Temmuz 2017 tarihi itibariyle görevine başladı.

Arif Hikmet Koyunoğlu biyografi Haberi

Arif Hikmet Koyunoğlu biyografi

Arif Hikmet Koyunoğlu kimdir?

Arif Hikmet Koyunoğlu, 1888 yılında İstanbul‘da doğdu.Cumhuriyetin ilk dönem mimarlarından olan Koyunoğlu’nun en önemli yapıtları Ankara‘daki Etnografya Müzesi, bugün müze olarak kullanılan Türk Ocağı Binası, Bursa‘daki Tayyare Kültür Merkezi’dir.


1908-1914 yıllarında Sanayi-i Nefise Mektebi’nde eğitim gördü. Giulio Mongeri ve Alexandre Vallaury’nin öğrencisi oldu. İstanbul Beyoğlu’ndaki Saint Antoine Kilisesi’nin yapımında Mongeri ile birlikte çalıştı. 


I. Dünya Savaşı yıllarındaki askerliği döneminde Erzurum’da İttihat ve Terakki Kulübü Binası’nı inşa etti.Askerlik sonrası döndüğü İstanbul işgal altındaydı ve mimarlık yapma olanağı yoktu. Bunun üzerine fotoğrafçılığa yöneldi. Foto muhabirliğinin yanı sıra Cağaloğlu’nda bir fotoğrafhane açtı.


İşgal güçlerinin baskısı üzerine 1922′de Ankara’ya kaçan Koyunoğlu, bir süre Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nde mimar olarak çalıştıktan sonra kendi bürosunu açarak özel yapıların mimarlığını yaptı. İstanbul’daki İleri Gazetesi için foto...