20 / 05 / 2024

Arıtma Kontrol

Arıtma Kontrol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıksu arıtma tesislerini online takibe alıyor. Debisi 10.000 m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme istasyonlarının kurulması artık zorunlu

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Muğla'da arıtma tesisleri yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde daha güvenli tesisler yaratmak için mevcut atık su arıtma tesislerinin durumlarını kontrol ederek, yapılması gereken revizyon ve bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Keşan'da Yayla atıksu arıtma tesisinin temeli 12 Nisan'da başlayacak!

Keşan Belediyesi'nin projesi Yayla Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapım ve kontrol ihalelerinin 10 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirilen imza töreninin ardından projenin temeli de 12 Nisan 2015 Pazar günü atılacak.

Yayla Atık Su Arıtma Tesisi yapım ihalesi sözleşmesi imzalandı!

Keşan Belediyesi’nin çevreye duyarlılığını perçinleyen projelerinden olan Yayla Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapım ve kontrol ihalelerinin sözleşme imza töreni, 10 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirildi.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ne arıtma tesisi inşa ediliyor!

KOSBİ'de hayata geçirilen arıtma tesisi sayesinde fabrikalardan gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği'nde belirtilen alıa ortam deşarj standartların altında değerlerde antılarak doğaya veriliyor.

Cem Tolga Gürkanlı: Trabzon'a teknolojik arıtma tesisi kurulmalı!

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ekolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Cem Tolga Gürkanlı, Karadeniz'de görülen kirliliğin kontrol altına alınabilmesi için yeni ve teknolojik arıtma tesisleri kurulmalı dedi.

Ak Gıda 8 milyonluk yeni arıtma tesisi kurdu!

Türkiye genelindeki 5 üretim tesisiyle en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan Ak Gıda. Pamukova fabrikasında. 8 milyon lira yatırımla dünyanın en yeni teknolojili arıtma tesisini kurdu

Acıgöl Organize Sanayi bölgesindeki arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi...

Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinde arıtma tesisinin faaliyete geçmesi için çalışmalar hızlandı!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi.

Ordu Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı...

Ordu atıksu arıtma tesisi açıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı.

Gürsu yeşil çevre arıtma tesisi işletmesinin kapasite artırımı için ihale düzenlendi!

Gürsu'da kurulu bulunan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletmesinin kapasite artırım için ihale sözleşmesi törenle imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, "artık Bursamızda temiz çevre ve temiz deniz istiyoruz" dedi.

Gökçeada Kuzu Limanı'nda sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacak!

Gökçeada’nın giriş noktası Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacağı ortaya çıktı. Belediye, halk plajı ile su altı milli parkı arasına yapılması düşünülen projeden sıyrılmaya çalışırken çevreciler kazan kaldırdı.

Arıtma Kontrol Haberi

Arıtma Kontrol

Sürekli ölçüm sistemleri ile alıcı ortama verilen suların temel kalite göstergeleri olan sıcaklık, debi, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve pHdeğerleri online olarak ölçülecek. Alınan veriler doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca izlenecek.


 İl Müdürlükleri ile koordineli olarak çalışan arıtma tesisleri, alt yapı çalışmalarını başlattığı öğrenildi. Sisteme şu an için toplam 154 tesisin bağlantısı yapılacak.


Endüstri tesislerinin arıtma çıkışlarının 7/24 sürekli online izlenmesi ile kirliliğin yerinde tespitine yönelik müdahale ve mücadele kapasitesi artmış olacak.


Söz konusu çalışma ilerleyen zamanlarda kademeli olarak daha küçük debili tesislere de uygulanacak.


Gerçek zamanlı uzaktan atık su izleme sistemleri konusunda il Müdürlükleri ve sistemi kuracak tesis yetkililerini teknik hususlarda bilgilendirmek amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgesel bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bakanlık toplantılardan ilkini yoğun sanayileşmenin olduğu Tekirdağ’da ikincisini ise Gaziantep’te...