09 / 05 / 2024

Endüstri tesislerinin arıtma çıkışları 7/24 izlenecek!

Endüstri tesislerinin arıtma çıkışları 7/24 izlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıksu arıtma tesislerini online takibe alıyor. Debisi 10.000 m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme istasyonlarının kurulması artık zorunlu



Sürekli ölçüm sistemleri ile alıcı ortama verilen suların temel kalite göstergeleri olan sıcaklık, debi, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve pHdeğerleri online olarak ölçülecek. Alınan veriler doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca izlenecek.


 İl Müdürlükleri ile koordineli olarak çalışan arıtma tesisleri, alt yapı çalışmalarını başlattığı öğrenildi. Sisteme şu an için toplam 154 tesisin bağlantısı yapılacak.


Endüstri tesislerinin arıtma çıkışlarının 7/24 sürekli online izlenmesi ile kirliliğin yerinde tespitine yönelik müdahale ve mücadele kapasitesi artmış olacak.


Söz konusu çalışma ilerleyen zamanlarda kademeli olarak daha küçük debili tesislere de uygulanacak.


Gerçek zamanlı uzaktan atık su izleme sistemleri konusunda il Müdürlükleri ve sistemi kuracak tesis yetkililerini teknik hususlarda bilgilendirmek amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgesel bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Bakanlık toplantılardan ilkini yoğun sanayileşmenin olduğu Tekirdağ’da ikincisini ise Gaziantep’te gerçekleştirdi.


Geri Dön