12 / 05 / 2024

arıtma tesisine 4.faz yapıldı

arıtma tesisine 4.faz yapıldı

.Çiğli'deki atıksu arıtma tesisinin kapasitesini günde 216 bin metreküp artıracak 4. faz sayesinde, yağışlı havalarda daha yüksek debilerde atık su arıtılabilmesi mümkün olacak. Projenin değeri ise 88.4 milyon TL..

ŞOK'ta rafları boşaltacak indirimler başladı! 5 raflı dolap 679 TL, çok amaçlı konsol 2 bin TL, su arıtma cihazı 1200 TL

ŞOK Market’in 1 Nisan-4 Nisan tarihi kapsamında indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlandı. Bu tarihlerde ŞOK Market’te 5 raflı dolap 679 TL’ye, çok amaçlı konsol 2 bin TL’ye, su arıtma cihazı 1200 TL’ye düştü. Peki, ŞOK’ta diğer ürünler kaç TL? İşte detaylar...

Büyükçekmece İSKİ Tepecik Arıtma Tesisi yolu imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

İZSU Menemen'de ikinci arıtma tesisini tamamladı!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menemen Türkelli'de ikincisini yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi işletmeye alındı. Yeni tesis 9.4 milyon TL'ye mal oldu...

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

Konya Sarayönü atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Sarayönü ilçesinde merkez, Ladik, Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerinden kaynaklanan atıksuları arıtmak amacıyla atıksu arıtma tesisi yapıyor.

Ordu'ya 4 yeni atıksu arıtma tesisi!

İçme suyu ve altyapı yatırımlarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, projelerine çevresel üstyapı çalışmalarını da katarak Ordu’ya 4 adet paket atık su arıtma tesisi kazandırıyor.

Kayseri Develi'ye 13 milyonluk arıtma tesisi!

Develi arıtma tesisine kavuşuyor Develi’de toplam maliyeti 13 milyon lira olan ve ilçenin zirai gelişimine önemli katkı sağlayacak olan “KASKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisi” inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Manisa Karaağaçlı, arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Karaağaçlı Mahallesi’nde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar hızla sürüyor. Saatte 65 metreküp su arıtılacak olan tesis sayesinde vatandaşlar daha kaliteli içme suyu tüketecek.

Aksaray Bağlıköy Arıtma Tesisi'nin temeli 15 gün içinde atılacak!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, çalışmanın başlayacağı Bağlıköy Su Arıtma Tesisine giderek incelemede bulundu. Başkan Yazgı proje için 15 gün içinde temel atma töreni düzenleneceğini belirtti.

Bartın İnkumu arıtma tesisi tamamlandı!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tamamlanan ön arıtma tesisine ziyarette bulundu. Akın, "On arıtma tesisimiz bugün itibariyle çalışmaya başladı. Bartın Belediyesi olarak hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Manisa Gördes atıksu arıtma tesisine kavuşuyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’te hayata geçireceği atıksu arıtma tesisine bağlanacak olan kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Merzifon Atıksu Arıtma Tesisi çalışmaları sürüyor!

Merzifon Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım işlerinin görüşüldüğü 4. aylık toplantısı Merzifon Belediyesi'nde proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

arıtma tesisine 4.faz yapıldı Haberi

arıtma tesisine 4.faz yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Büyük Körfez Projesi" kapsamında "yüzülebilir körfez" hedefine ulaşmak için çevre yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Giderek sığlaşan İzmir Körfezi'ni eski günlerine döndürmek amacıyla TCDD işbirliği ile rehabilitasyon projesini hayata geçirmek için ÇED onayı bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini artıracak yatırıma başladı. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz İnşaatı ihalesi sonuçlandırılarak kazanan firma ile sözleşme imzanladı ve yer teslimi yapıldı. 


88 milyon 447 bin liraya mal olacak tesisin inşaatı 600 günde tamamlanacak. 

Yapım maliyetinin bir kısmı İZSU'nun Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu IFC'den aldığı krediden karşılanacak. 


Kapasite % 36 artacak İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında 2000'de hizmete giren Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nde halen işletmedeki 3 faz arıtma ünitelerine...