24 / 07 / 2024

Arıtma tesislerinin çıkış suları takip

Arıtma tesislerinin çıkış suları takip

Çevre ve Şehircilik bakanlığı debisi 10.000 m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerini 24 saat izliyor. Bu yıl izlemeye alınan havza sayısı ise 6 ya çıktı. Susurluk ve Sakarya havzası da mevsimsel izlemelere dahil edildi.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı!

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı.

Sapanca arıtma tesislerinin ihalesi tamam!

Sapanca Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi inşası ve Karapürçek İçmesuyu Artıma Tesisi rehabilitasyonu için hazırlanan projelerin ihalesi gerçekleştirildi.

Konya'nın 31 ilçesine atıksu arıtma tesisi müjdesi!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün şehir merkezinde faaliyet veren Atık Su Arıtma Tesislerinin 31 ilçede yaygınlaştırılması için düğmeye basıldı.

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 2017'de tamamlanacak!

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Vali Şerif Yılmaz ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

Şanlıurfa'da dev atık su arıtma tesisinin proje tanıtımı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile Şanlıurfa kent merkezinde 100 Milyon Liralık Dev Merkez Atık Su arıtma tesisinin proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Kırklareli içme suyu arıtma tesisi projesi hayata geçiyor!

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerin içme suları hakkında bilgi vererek, Trakya’da bir ilk olacak İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’ni hayata geçireceklerini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

Şanlıurfa'da Atık Su Arıtma Tesisleri yapılacak!

Modern kentleşmenin yapısal revizyonunu merkez ve kırsal ilçelerde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ve Bozova’da yapımına başladığı Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreye duyarlılık projelerini adım adım gerçekleştiriyor.

Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Kırkağaç’a hizmet veren Atıksu Arıtma Tesisi’nin kısmi geçici kabulü yapıldı.MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi’nin çalışmalarının geçtiğimiz dönemde başladığını belirtti.

Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımına başlandı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’ya kazandıracağı atık su arıtma tesisinde yapım çalışmalarına başlanıldı. MASKİ, Manisa merkez, Gördes, Soma ve Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisleri’nin de yer teslimini gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Hilvan'a atık su arıtma tesisi inşa ediliyor!

İlçede kullanılan atık suyu tekrar doğaya kazandırmak için atık su arıtma tesisin yapımına başlanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, söz konusu tesisi 2016 yılında hizmete geçirmeyi hedeflediği projede çalışmalarını sürdürüyor.

Arıtma tesislerinin çıkış suları takip Haberi

Arıtma tesislerinin çıkış suları takip

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı debisi 10.000 m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına atık su izleme istasyonları kurulması zorunluluğu getirdi. Ölçüm sistemleri ile alıcı ortama verilen suların temel kalite göstergeleri olan pH, iletkenlik, çözünmüş oksijen, debi ve sıcaklık değerleri on-line olarak ölçülüyor. Şu an itibariyle ülke genelinde 115 istasyonun veri entegrasyonu sağlandı.


Havzalar sıkı takipte


Bakanlık 2011 yılında başlattığı Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programını (EKİP) genişletti. Uygulama kapsamında Ergene, Küçük Menderes, Gediz ve Kuzey Ege Havzalarında yapılan mevsimsel izlemelere bu yıl Sakarya ve Susurluk Havzaları da dahil edildi.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; “Tesislerin arıtma çıkışlarının 7/24 on-line izlenmesi ile Bakanlığımızın, “kirliliğin yerinde tespiti” ne yönelik müdahale ve mücadele kapasitesi artmıştır. Söz konusu çalışmaya ilerleyen zamanlarda ilave...