02 / 05 / 2024

arkeopark bursa

arkeopark bursa

Türkiye'nin ilk arkeoparkı Bursa'daki Aktopraklık Höyüğü'nde açılıyor arkeoparkta Anadolu'da 8500 yıl önceki günlük hayat canlandırılacak.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Hisar Arkeopark Projesi için kamulaştırma!

Bursa'nın kurulduğu Hisar bölgesindeki arkeolojik kazılar kapsamında devam eden Hisar Arkeopark Projesi için 3 ve 15 bina kamulaştırıldı.

Bursa Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi yıl sonuna kadar tamam!

Bursa Akçalar'daki Arkeopark'ta inşası devam eden "Doğa Tarihi ve Arkeoloji Müzesi"nin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefledikleniyor.

Bursa'ya açık hava müzesi geliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Hisar bölgesinde başlattığı arkeopark çalışmalarıyla Bursa’nın tarihini yeniden canlandırıyor. Bursa’nın tarihi, Osmangazi Belediyesi’nin 2011 yılından bu yana devam eden çalışmalarıyla gün yüzüne çıkıyor.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Hisar Arkeoparkı için Bitinya'ya ilk kazma vuruldu!

Osmangazi Belediyesi, Hisar Arkeoparkı ile Bursa’nın Bitinya ve Bizans’tan Osmanlı’ya dek binlerce yıllık tarihini ortaya çıkarmak üzere…

Türkiye'nin ilk arkeoparkı bu yaz hizmete açılıyor!

Bursa-İzmir karayoluna paralel Aktopraklık mevkiinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Üniversitesiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda oluşturulan Türkiye'nin ilk arkeoparkı önümüzdeki yaz aylarından itibaren faaliyete geçecek.

Türkiye'nin ilk arkeoparkı Bursa'da açılıyor!

Türkiye'nin ilk arkeoparkı Bursa'daki Aktopraklık Höyüğü'nde açılıyor arkeoparkta Anadolu'da 8500 yıl önceki günlük hayat canlandırılacak.

Türkiye'nin ilk Arkeopark'ı 2012'de Bursa'da açılacak!

Türkiye'nin ilk Arkeolojik Parkı Bursa'da açılacak. Çalışmaları sürdürülen Arkeopark için bugüne kadar yirmiden fazla yapı kalıntısı açığa çıkarıldı. Bir aksilik olmaz ise Arkeopark, 2012 ortalarında ziyarete açılacak

Bursa'nın Arkeopark'ı 2012'de ziyaretçilere kapılarını açıcak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çalışmaları sürdürülen Türkiye'nin ilk arkeoloji parkı Arkeopark, tarihi ve turistik yapısıyla Avrupa'ya örnek olacak. Arkeopark, 2012 ortalarında ziyarete açılacak

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

arkeopark bursa Haberi

arkeopark bursa

Kültür ve Turizm Bakanlığı , İstanbul Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye ’nin ilk arkeoloji parkı için geri sayıma geçti. Arkeopark Bursa’nın Akçalar Köyü yakınlarında, 8500 yıldır yerleşim yeri olan Aktopraklık Höyüğü’ne kurulacak. 

Kazı başkanı İ.Ü. Prehistorya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necmi Karul, “Burada 6-7 köyün üst üste kurulduğunu ortaya çıkardık. 9 yıl boyunca çıkardığımız bulguları, her evin içerisinde tespit ettiğimiz donatılarda ne varsa onu canlandırmaya çalıştık. Tarıma geçiş, tarımdan hayvancılığa geçiş, ekip biçmelerine kadar birçok gündelik yaşam koşullarına tanık oluyoruz” dedi. 

Arkeopark tamamlandığında höyükte 300 yıl öncesinin de 8500 yıl öncesininde yapıları canlandırılacak. Bu canlandırmalarda bölgedeki köylüler de görev alacak.



İlk büyük göçün izleri...

 Aktopraklık Höyüğü, tarım topluluklarının Anadolu ’dan batıya dağılımında uğrak yerlerinden biriydi. Kazı alanında 8500 yıl...