22 / 07 / 2024

arkitera almanağı

arkitera almanağı

2011'den beri internet üzerinden yayınlanan Arkitera Mimarlık Almanağı'nın 2012 yılına özel hazırlanan derlemesi yayınlandı.

Arkitera Emlak Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arkitera Emlak Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Pekçay tarafından kuruldu.

Yüzyıllar boyunca müzik mimariyi nasıl etkiledi?

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilk kez 2010 yılında, Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu olarak verilen Arkitera Seyahat Bursu'nu alan Alihan Sağlam, müziğin, mimariyi etkileme şekillerini dört ülkede incelediği  “Come prima" başlıklı çalışmasını tamamladı...

Geberit bursunun kazananı Alihan Sağlam oldu!

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, Arkitera Seyahat Bursu programıyla öğrencilere destek oluyor. Bu yıl bursu kazanan kişi Alihan Sağlam oldu.

Almana Mors İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Almana Mors İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Çiğdem Mitrani ve Moiz Mitrani ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Arkitera Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Arkitera Yapı Anonim Şirketi 5 milyon TL sermaye ile bugün Şişli 'de kuruldu. Şirket her türlü inşaat taahhüt isleri; toplu ve ferdi konut, iş yeri, ticarethane inşaatlarını yapabilir.

Lüleburgaz Otobüs Terminali'ne mimari ödül verildi!

TÜRKİYE'nin örnek otogarları arasında yer alan Lüleburgaz Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından önemli bir ödüle layık görüldü.

3. GROHE Live!Center Buluşmaları’nda konut projeleri konuşuldu!

GROHE Türkiye ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen GROHE Live!Center (GL!C) Buluşmaları’nda konut projelerinin en tanınmış 5 mimarlık ofisinin temsilcileri güncel projelerini paylaşıldı.

THBB Mimarlık Ödülleri için son başvuru 3 Ekim'de!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 4 yılda bir verilen THBB Mimarlık Ödülleri’ni bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteğiyle düzenliyor. THBB 2016 Mimarlık Ödülleri, geçmiş yıllardan farklı olarak 3 aşamalı bir değerlendirme süreci sonucunda sahibini bulacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri başvuruları başladı!

2004 yılında verilmeye başlanan ve 4. kez sahiplerini bulacak olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Mimarlık Ödülleri bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteği ile düzenleniyor.

Mimarlar İşlerini Anlatıyor semineri 24 Mayıs'ta!

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi GROHE Türkiye ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğinde mimarlara yönelik GL!C (GROHE Live!Center) Buluşmaları’na devam ediyor.

GROHE Live!Center semineri 29 Mart'ta!

GROHE Türkiye ve Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğinde mimarlara yönelik GL!C (GROHE Live!Center) Buluşmaları düzenleniyor. 29 Mart Salı günü ilk ayağı gerçekleşecek olan seminer serisinin teması ise “Su” olacak.

Kale Boya'ya RAF Yapı Malzemesi Ödülü!

Kale Boya, mermer görünümlü dekoratif kaplama malzemesi ‘Artcrete’ ile Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen Arkitera Ödülleri’nde İnce Yapı Bileşenleri kategorisinde “RAF Yapı Malzemesi Ödülü” aldı.

Ytong Blok 0,11 RAF Yapı Malzemesi Ödülünü aldı!

Türk Ytong tarafından sektörde bir ilk olarak ısı yalıtım değeri yüzde 15 daha artırılarak üretilen “Ytong Blok 0,11” Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen RAF Yapı Malzemesi Ödülü'nün sahibi oldu.

arkitera almanağı Haberi

arkitera almanağı

Arkitera.com'un bir yıllık içeriğinden derlenen Arkitera Mimarlık Almanağı 2012 ile mimarlık, inşaat, gayrimenkul, şehircilik ve tasarım sektörlerine ilişkin önemli haberlere, farklı gündemlere ilişkin konuların gelişim süreçlerine, yeni başlayan, tamamlanan projelere ve sonuçlanan yarışmalara ait bilgilerin tümüne ulaşmak mümkün.


Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması, Çamlıca Camisi Yarışması, Taksim Camisi, Haliç Metro Geçiş Köprüsü, kentsel dönüşüm gibi geride bıraktığımız senenin en çok konuşulan başlıkları da  Arkitera Mimarlık Almanağı 2012'den takip edilebilir.


Aylık periyodlar halinde sunulan haberlere, arama ya da etiketler üzerinden de kolayca ulaşılabilecek. Bu haliyle almanak, her sene olduğu gibi mimarların, tasarımcıların, öğrencilerin, sektördeki profesyonellerin ve akademisyenlerin önemli bir başvuru kaynağı olmaya...