28 / 04 / 2024

arkitera mimarlık irtibat

arkitera mimarlık irtibat

Yabancı ofisler ekiplerine Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden mimarları dahil ederken hangi hususları mercek altına alıyor? Tüm bu soruların yanıtları panelin bütününde ele alınması bekleniyor...

Dome + Partners mimarlık Avrupa'ya tasarım ihraç edecek!

Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Libya, Gana ve Rusya'da 10 irtibat ofisi bulunan mimarlık şirketi Dome + Parners, dünyada tasarım ofisleri açmaya başladı.

THBB Mimarlık Ödülleri için son başvuru 3 Ekim'de!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 4 yılda bir verilen THBB Mimarlık Ödülleri’ni bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteğiyle düzenliyor. THBB 2016 Mimarlık Ödülleri, geçmiş yıllardan farklı olarak 3 aşamalı bir değerlendirme süreci sonucunda sahibini bulacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri başvuruları başladı!

2004 yılında verilmeye başlanan ve 4. kez sahiplerini bulacak olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Mimarlık Ödülleri bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteği ile düzenleniyor.

Ankara Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 21 Mayıs'ta!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin geliştirdiği, Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi'nin Ankara ayağı, 21 Mayıs'ta Ankara'da TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılıy

İPKB'nin okulları 2014 Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi!

İstanbul Valiliği İstanbul Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yaptırılan Yeni Levent Lisesi, Güngören EML, Güngören Tozkoparan İÖO ve Zeytinburnu 100. Yıl TML, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi.

Mehmet Türe'ye çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü!

Bağımsız Mimarlık Merkezi arkitera, seranit grup sponsorluğundaki yarışmayla yap projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'ye yapılı çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü verildiği bildirildi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'ün başvuruları başladı!

Bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilk kez oluşturulacak, Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'ün başvuruları başladı. Türkiye'de son bir yılda üretilen mimarı çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor.

Venedik Mimarlık Sergisi 7 Haziran-23 Kasım 2014'te!

Arkitera.com yayın ekibi VitrA Türkiye 'nin sponsorluğuyla 14. Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali 'ne katılacak. Venedik Mimarlık sergisi 7 Haziran-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Arkitera Mimarlıkta Kariyer paneli düzenliyor!

Arkitera Mimarlık Mimarlıkta Kariyer paneli düzenliyor. Panel kapsamında, eğitimleri sonrasında mimarlık, gayrimenkul, tasarım gibi alanlarda kariyerlerini geliştiren mimarlar konuyla ilgili görüşlerini ve yol haritalarını paylaşacak...

Knauf Arena ile Yazgan Tasarım Mimarlık Arkiv Seçkileri 2012'de!

Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan “Knauf Arena”, Arkitera Mimarlık Merkezi önderliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen Arkiv Seçkileri 2012’de yer almaya layık görüldü.

Arkitera Mimarlık Almanağı ile inşaat sektörü bir tık uzağınızda!

2011'den beri internet üzerinden yayınlanan Arkitera Mimarlık Almanağı'nın 2012 yılına özel hazırlanan derlemesi yayınlandı.

Yapı ve Mimarlık dünyasının beklediği ödüller sahiplerini buldu!

Yapı ve mimarlık dünyasının merakla beklediği Arkitera Ödülleri, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 27 Kasım 2012 akşamı Sakıp Sabancı Müzesi The SEED Oditoryumu'nda Filli Boya ve Knauf sponsorluğunda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu

TSKB ile Arkitera Mimarlık gayrimenkul toplantıları düzenleyecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş, Arkitera Mimarlık Merkezi işbirliğiyle Türkiye'de gayrimenkulün bugünü ve geleceğini tartışmak amacıyla ''Gayrimenkulün Geleceği, Geleceğin Gayrimenkulü'' konulu seri toplantılar düzenleyecek.

arkitera mimarlık irtibat Haberi

arkitera mimarlık irtibat

Arkitera Mimarlıkta Türk Pasapotu adlı panel düzenliyor.


İmparatorluk sonrası dönemde Türk diyasporasının miladı 1960'larda Almanya'ya başlayan göçlerle ilişkilendirilebilir. Genellikle ucuz iş gücünü temsil eden Türkler, gurbette olabildiğince az harcama yaparak yüklüce para kazanmayı ve bir süre sonra da "ziyaret"lerine son vererek Türkiye'ye dönmeyi amaçlıyorlardı. Pek çokları için hayat bu şekilde ilerlemedi ve kimlik meselesi, bütünleşme sorunları gibi durumların omurgasını oluşturduğu sorunlar bugüne kadar süregeldi.


Peki ya Tük diyasporası içinde yer alan beyaz yakalılar ve hatta mimarlar bugün neler yapıyor? Staj yapmak, yüksek lisans eğitimi almak ya da çeşitli programlar dahilinde dünyanın farklı yerlerine giden Türk mimarlar bulunuyor. Dünyanın takip ettiği yıldız mimarların ofislerinde çalışan mimarların sayısı hakkında bir araştırma yapıldı mı bilinmez ancak bunların bir kısmı Türkiye'ye, özellikle de İstanbul'a dönerek...