29 / 04 / 2024

arkitera mimarlık ulaşım

arkitera mimarlık ulaşım

Yabancı ofisler ekiplerine Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden mimarları dahil ederken hangi hususları mercek altına alıyor? Tüm bu soruların yanıtları panelin bütününde ele alınması bekleniyor...

Hande Sermet Topönder Mimarlık Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hande Sermet Topönder Mimarlık Tasarım Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hande Sermet Topönder tarafından kuruldu.

Zekart İç Mimarlık Tasarım Ve Dijital Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zekart İç Mimarlık Tasarım Ve Dijital Reklamcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Naciye Hilal Çakır tarafından kuruldu.

Cofact Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Cofact Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Can Özkan, Mustafa Ümit Özkan ve Özlem Özdener Özkan ortaklığında kuruldu.

Mila Proje İnşaat Malzemesi Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mila Proje İnşaat Malzemesi Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Şaylemez tarafından kuruldu.

Asf Müteahhitlik Mimarlık Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asf Müteahhitlik Mimarlık Ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdulsamet Kasranoğlu tarafından kuruldu.

Sis Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sis Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sonay Karademirlidağ tarafından kuruldu.

Ncs Mimarlık Turizm Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ncs Mimarlık Turizm Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Sadıkoğlu tarafından kuruldu.

2m Karınca Yapı Reklam Ve Mimarlık Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

2m Karınca Yapı Reklam Ve Mimarlık Tasarım Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yesari Torin ve Miraç Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Ülker Grup İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Ülker Grup İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Ülker tarafından kuruldu.

Kartima İnşaat Mühendislik Mimarlık Ve Müşavirlik Limited Şirketi kuruldu!

Kartima İnşaat Mühendislik Mimarlık Ve Müşavirlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Sırma tarafından kuruldu.

Vuano Tasarım Mimarlık Ve Müteahhitlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vuano Tasarım Mimarlık Ve Müteahhitlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meryem Boyraz Koluaçık tarafından kuruldu.

Biçici Mühendislik Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biçici Mühendislik Mimarlık Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Osman Biçici tarafından kuruldu.

Overa Studio Mimarlık Tasarım Ofisi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Overa Studio Mimarlık Tasarım Ofisi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Coşkuner tarafından kuruldu.

arkitera mimarlık ulaşım Haberi

arkitera mimarlık ulaşım

Arkitera Mimarlıkta Türk Pasapotu adlı panel düzenliyor.


İmparatorluk sonrası dönemde Türk diyasporasının miladı 1960'larda Almanya'ya başlayan göçlerle ilişkilendirilebilir. Genellikle ucuz iş gücünü temsil eden Türkler, gurbette olabildiğince az harcama yaparak yüklüce para kazanmayı ve bir süre sonra da "ziyaret"lerine son vererek Türkiye'ye dönmeyi amaçlıyorlardı. Pek çokları için hayat bu şekilde ilerlemedi ve kimlik meselesi, bütünleşme sorunları gibi durumların omurgasını oluşturduğu sorunlar bugüne kadar süregeldi.


Peki ya Tük diyasporası içinde yer alan beyaz yakalılar ve hatta mimarlar bugün neler yapıyor? Staj yapmak, yüksek lisans eğitimi almak ya da çeşitli programlar dahilinde dünyanın farklı yerlerine giden Türk mimarlar bulunuyor. Dünyanın takip ettiği yıldız mimarların ofislerinde çalışan mimarların sayısı hakkında bir araştırma yapıldı mı bilinmez ancak bunların bir kısmı Türkiye'ye, özellikle de İstanbul'a dönerek...