29 / 04 / 2024

Arkitera Ödülleri 2015

Arkitera Ödülleri 2015

Arkitera Genç Mimar Ödülü, Arkitera İşveren Ödülü ve RAF Yapı Malzemesi Ödülü dışında törende bu yıl bir de ARKIMEET 2014'ün temasına paralel olarak düzenlenen "Ya Sonra?" Öykü Yarışması'nın kazananları da ödüllerine kavuştu.

THBB Mimarlık Ödülleri için son başvuru 3 Ekim'de!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 4 yılda bir verilen THBB Mimarlık Ödülleri’ni bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteğiyle düzenliyor. THBB 2016 Mimarlık Ödülleri, geçmiş yıllardan farklı olarak 3 aşamalı bir değerlendirme süreci sonucunda sahibini bulacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği Mimarlık Ödülleri başvuruları başladı!

2004 yılında verilmeye başlanan ve 4. kez sahiplerini bulacak olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Mimarlık Ödülleri bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi desteği ile düzenleniyor.

GarantiMortgage.com Altın Örümcek Ödülleri’nin birincisi!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin web sitesi www.GarantiMortgage.com, Türkiye’deki en iyi internet ve web uygulamalarının belirlendiği Altın Örümcek Web Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı.

Piyalepaşa İstanbul, 13. Kırmızı Ödülleri'nde reklam ödülü aldı!

İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da Polat markasının yarım asırlık tecrübesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Kırmızı Ödülleri’nde yürüttüğü başarılı reklam kampanyasıyla ödül aldı.

XONE Seramik Tasarım Ödülleri 3 Haziran'da sahiplerini bulacak!

Türkiye seramik sektörüne uluslararası itibar ve rekabet gücü kazandırmak amacıyla düzenlenen XONE Seramik Tasarım Ödülleri, Esma Sultan Yalısı’nda 3 Haziran Cuma günü saat 20:30'da dağıtılacaktır.

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

TMMOB tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri, Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında ödül verildi.

4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri başvuruları başladı!

4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri başvuruları başladı. Yarışmada; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamak amaçlanıyor.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

Bursa Gayrimenkul Ödülleri'nden Endülüs Park'a 2 ödül!

Endülüs Park, inşaat ve gayrimenkul sektörüne değer katmak ve özgün projeleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen Şehrin Yıldızları 2016 Bursa Gayrimenkul Ödülleri'nden iki ödül birden kazandı.

Bursa Gayrimenkul Ödülleri'nden LİK Yapı'ya ödül!

LİK YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Tonyalı iş adamı Mehmet Kurt, Şehrin Yıldızları Bursa Gayrimenkul Ödüllerinde büyük ödülün sahibi oldu. "Şehrin Yıldızları 2016 Bursa Gayrimenkul Ödülleri", Bursa'da gerçekleşen görkemli bir törenle verildi.

Manço Mimarlık'ın Hatay projesi S-Arch Ödülleri finalinde!

Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi, Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri'nde finale kaldı.

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri için başvurular başladı!

Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik enerji kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "İSO Enerji Verimliliği Ödülleri" için başvurular başladı.

3. havalimanı 26. MIPIM Ödülleri'nde finalden döndü!

En iyi sağlık, otel, ofis, endüstriyel yatırım, en yenilikçi yeşil bina, gelecek vaateden yatırımlar kategorilerinde yarışan şehirler ve projeler arasında 26. MIPIM Ödülleri almaya hak kazanan yatırımlar açıklandı

Arkitera Ödülleri 2015 Haberi

Arkitera Ödülleri 2015

Bu yıl ikincisi 19-20 Kasım'da Four Seasons Bosphorous Hotel'de düzenlenen ARKIMEET'in kapanışı Arkitera Ödülleri'nin sahiplerine sunulduğu ödül töreni ile yapıldı. Arkitera Genç Mimar Ödülü, Arkitera İşveren Ödülü ve RAF Yapı Malzemesi Ödülü dışında törende bu yıl bir de ARKIMEET 2014'ün temasına paralel olarak düzenlenen "Ya Sonra?" Öykü Yarışması'nın kazananları da ödüllerine kavuştu.



Bu Yarışmada Çizimler Değil Öyküler Ödüllendirildi

Törende ilk ödüller, ARKIMEET 2014'ün teması "Ya Sonra?" kapsamında düzenlenen Öykü Yarışması'nın kazananlarına takdim edildi. Yarışmada katılımcılardan, gelişen teknolojilerin kentlerin değişimi ve insan hayatındaki rolü üzerine düşünerek mimarlığın, kentlerin ve toplumsal yaşamın "Ya Sonra?"sını öyküye dönüştürmeleri bekleniyordu.


Ahmet Turan Köksal, Ertuğ Uçar, Mustafa Arslantunalı ve Simla Sunay Özdemir'den oluşan jürinin toplamda 96 metni değerlendirdiği yarışmada 3 ödül verildi.


Gecenin ilk ödülü, "Bardakta Toz Var" başlıklı...