19 / 05 / 2024

Arnavutköyde meralar imara açıldı mı

Arnavutköyde meralar imara açıldı mı

İBB, Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik merayı imara açarak Ulaşım Akademisi inşa etmeye karar verdi. Alınan kararın gerekçesi ise kent ulaşımının '2023 vizyonu' kapsamında kentin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak.

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

İstanbul'daki 1.6 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Arnavutköy'deki 1.6 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. Alan sanayi tesisi alanı olarak ilan edildi. 

Arnavutköy’de 111 dönümlük askeri alan imara açılıyor!

Arnavutköy’deki 111 dönümlük askeri alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sanayi tesisi ve depolama alanı ilan edildi. 

Mega projeler için 2.7 milyon metrekare imara açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Yeni Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3. Köprü’nün kesiştiği Arnavutköy’deki 2.7 milyon metrekarelik arazi imara açıldı. 

Arnavutköy Ömerli'de 100 dönüm mera imara açıldı!

Kent ulaşımının 2023 vizyonu doğrultusunda ve kentin ihtiyaçları çerçevesinde Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mevkii’nde yaklaşık 114 dönümlük merayı, Ulaşım Akademisi olarak kullanılmak üzere Belediye Hizmet Alanı kapsamına aldı.

Arnavutköy Ulaşım Akademisi imara açıldı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Arnavutköy İlçesi, Ömerli Mevkii’nde yaklaşık 114 dönümlük merayı, Ulaşım Akademisi olarak kullanılmak üzere Belediye Hizmet Alanı kapsamına aldı.

Arnavutköy'de 57 arazi satışa çıktı!

Arnavutköy Belediyesi, içerisinde tarla ve çayır vasfında olan imara geçmemiş birçok arazinin de bulunduğu 57 yeri satışa çıkardı. 2015 yılı Eylül toplantısında, oybirliği ile satış yetkisi alan Belediye Başkan Baltacı her şeyin normal olduğunu savundu.

Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik mera imara açıldı!

İBB, Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik merayı imara açarak Ulaşım Akademisi inşa etmeye karar verdi. Alınan kararın gerekçesi ise kent ulaşımının '2023 vizyonu' kapsamında kentin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak.

Hakan Candemir: Meraların imara açılması çiftçileri kötü etkiler!

Sakarya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, mera alanların imara açılması, çiftçiler için kötü bir sürpriz olduğunu söyledi.

Yeşil yol projesinde imara açılan meraların iptali istendi!

Karadeniz'de önce 'Yeşil yol' projesini başlatılması, ardından yayla ve meraların imara açılmasına yönelik hazırlandığıı yönetmeliğin iptalini isteyen CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, konuyu yargıya taşıdı.

Tarım Bakanlığı meraları imara açtı!

Tarım Bakanlığı, mera olarak kullanılan arazilere 20 yıllık ot parasının ödenmesi şartıyla konut yapılmasının önünü açtı.

Meralar imara açıldı!

RESMİ Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği'nin 8'inci maddesinin 5'inci fıkrasına yeni bir bent eklendi.

Arnavutköyde meralar imara açıldı mı Haberi

Arnavutköyde meralar imara açıldı mı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik merayı imara açarak Ulaşım Akademisi inşa etmeye karar verdi. Tüm doğal varlıkları inşaat projelerine kurban giden İstanbul'da alman son kararın gerekçesi ise kent ulaşımının '2023 vizyonu' kapsamında kentin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak. 


İETT TALEP ETİ RAĞMEN KABUL ETTİ

Genel Müdürlüğü, Ulaşım Akademisi yapmak için talepte bulundu. İBB de Arnavutköy Hakkı İleri Caddesi üzerindeki 113 bin 875 metrekarelik Hazine'ye ait meranın imar durumunu değiştirip "Belediye Hizmet Alanı"na alınmasını istedi. İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü değişiklik talebini uygun buldu. İBB'nin Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü şartlı olumlu görüş bildirdi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu da meralık alana inşaat yapılmasını uygun buldu. Plan değişikliği İBB Meclisi'nin mart ayı bileşiminde CHP'nin muhalefetine karşın...