06 / 05 / 2024

Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik mera imara açıldı!

Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik mera imara açıldı!

İBB, Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik merayı imara açarak Ulaşım Akademisi inşa etmeye karar verdi. Alınan kararın gerekçesi ise kent ulaşımının '2023 vizyonu' kapsamında kentin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak.



İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy'deki 113 bin 875 metrekarelik merayı imara açarak Ulaşım Akademisi inşa etmeye karar verdi. Tüm doğal varlıkları inşaat projelerine kurban giden İstanbul'da alman son kararın gerekçesi ise kent ulaşımının '2023 vizyonu' kapsamında kentin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak. 


İETT TALEP ETİ RAĞMEN KABUL ETTİ

Genel Müdürlüğü, Ulaşım Akademisi yapmak için talepte bulundu. İBB de Arnavutköy Hakkı İleri Caddesi üzerindeki 113 bin 875 metrekarelik Hazine'ye ait meranın imar durumunu değiştirip "Belediye Hizmet Alanı"na alınmasını istedi. İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü değişiklik talebini uygun buldu. İBB'nin Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü şartlı olumlu görüş bildirdi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu da meralık alana inşaat yapılmasını uygun buldu. Plan değişikliği İBB Meclisi'nin mart ayı bileşiminde CHP'nin muhalefetine karşın kabul edildi. Yapılan plan değişikliği ile 113 bin metrekarelik meralık alana toplu ulaşım hizmetlerini yürüten personelin eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağı Ulaşım Akademisi yapılacak. 


AKADEMİNİN İÇİNDE LPG TESİSİ VE OTEL DE VAR 

Ulaşım Akademisi'nde teknik eğitim pistleri, eğitim binası, konaklama tesisi, teknopark, atölyeler, eğitim araç akaryakıt- lpg dolum tesisleri, enerji ve atık geri dönüşüm tesisleri, toplu ulaşım park alam, zemin altı ve üstü katlı otoparklar yapılacak. Mera, İstanbul'a içme suyu sağlayan Sazlıdere Barajı'nın da yakınında bulunuyor. 


Sözcü


Geri Dön