27 / 04 / 2024

arnavutluk cami

arnavutluk cami

Arnavutluk'ta Osmanlı camisi inşa ediliyor. Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.

Tiran Büyük Cami inşaatı için onay alındı!

Enver Hoca döneminde maruz kaldıkları baskılar ve yok edilen dini mabedleri dolayısıyla büyük sıkıntılar içinde yaşayan Arnavutluk Müslümanları ülkelerinde büyük bir caminin yapılmasının heyacanını yaşıyor.

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı!

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı. Arnavutluk Başbakanı Rama, Tiran' da yapılması planlanan Büyük Cami'nin inşaat iznini Arnavutluk Müslüman Birliği Başkanı Bruçay'a teslim etti.

Arnavutluk'un en büyük camisinin inşaatı başladı!

Arnavutluk'un en büyük camisi Namazgja Camisi'nin inşaatına Başbakan Berişa'nın katıldığı törenle başlandı...

Namazgah Cami yıl sonu ibadete açılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Balkanlar'ın en büyük camisi, "Namazgah Cami" 2019 sonunda ibadete açılacak...

Dünyanın en büyük camisi Arnavutluk'ta inşa edilecek!

Arnavutluk'un başkenti olan Tiran'ın merkezi için planlanan cami projesi burada ve dünyada yaşayan bütün müslümanları heyecanlandırdı.

Arnavutluk Ethem Bey Camii restore edilecek!

TİKA, Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı İşbirliğiyle, başkent Tiran'ın sembollerinden Ethem Bey Camii'nin restorasyon projesini de gündeme aldı. 19’uncu yüzyılda inşa edilen cami, uzun yıllar müze olarak kullanılsa da 26 yıldır ibadete açık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta cami açacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından resmi törenle karşılanacak. Erdoğan Preze Camii'nin açılışını yapacak..

Vlora'daki Kırmızı Cami'nin tadilatı tamamladı!

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk’ta önemli projelere imza atan kurum, Vlora’daki Kırmızı Cami ve müftülük binasının tadilatını tamamladı ve iç donanımı için gerekli malzemeleri sağlandı.

Arnavutluk'taki Kurşunlu Camisi restore edilecek!

Arnavutluk'un İşkodra kentindeki cami 20 yıldır zaman zaman sular altında kalıyor. TİKA camiyi restore etme kararı aldı...

Avnavutluk'taki 20 yıllık cami restore edilecek!

Arnavutluk'un İşkodra kentindeki cami 20 yıldır zaman zaman sular altında kalıyor. TİKA camiyi restore etme kararı aldı.Cami sorumlusu Abdullah Müftia, caminin açıldığı ilk günden itibaren yoğun yağış dönemlerinde sular altında kaldığını söyledi.

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı!

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı. Arnavutluk Başbakanı Rama, Tiran' da yapılması planlanan Büyük Cami'nin inşaat iznini Arnavutluk Müslüman Birliği Başkanı Bruçay'a teslim etti.

Tiran'da yeni ve büyük bir cami inşa ediliyor!

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Tiran'da yeni inşa edilecek cami, tüm Arnavutların camisi olacak şeklinde konuştu...

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da spor alanları ve cami ihalesi bugün!

Bitlis Adilcevaz'da yer alan 1 adet cami ve toplum merkezi binasına ait olan ek spor alanlarının ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfenin ihalesi bugün!

Niğde Çamardı'da yer alan cami, büfe ve 100 konutun ihalesi bugün saat 14.00'te yapılıyor...

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da cami ve spor alanı ihalesi 17 Ekim'de!

Bitlis Adilcevaz'da cami ve Toplum Merkezi'ne ait olan spor alanlarının ihalesi 17 Ekim Çarşamba günü yapılacak...

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfe ihalesi 15 Ekim'de!

Niğde Çamardı'da yer alan 100 adet konut, cami ve büfenin ihalesi 15 Ekim Pazartesi günü yapılıyor...

arnavutluk cami Haberi

arnavutluk cami

Arnavutluk'un İşkodra kenti yakınlarındaki Trush beldesinde "Osmanlı" camisi inşa ediliyor. Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılan caminin şubat ayı içerisinde açılması planlanıyor.


Trush beldesindeki caminin inşaat çalışmalarını başlatan Alsar Derneği'nin Başkanı Mehdi Gurra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 bin 300 kişinin yaşadığı beldede bir camiye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Beldede cami inşa edilmesi ile ilgili talebin İşkodra Müftülüğü ve Berdica Belediyesi tarafından 2012 yılında derneğe iletildiğini anlatan Gurra, bu talep üzerine farklı ülkelerdeki ortaklarıyla irtibata geçtiklerini ve Türkiye'deki bazı iş adamlarının da desteğini aldıktan sonra projenin çizimine başladıklarını söyledi.


Gurra, ilk etapta caminin Selçuklu mimarisinde, çatılı bir yapı olarak inşa edilmesinin planladığını ancak Berdica Belediye Başkanı Besnik Brahimay'ın ısrarı üzerine projenin değiştirilerek, caminin Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edilmesine karar verildiğini vurguladı.


Caminin açılışının gelecek...