13 / 05 / 2024

arsa bildirimi

arsa bildirimi

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki yazısında okuyucularından birinin sorduğu Miras olan arsayı bildirmemenin cezası sorusuna cevap verdi...

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Emlak bildirimi nerede yapılır?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Bu vergi, senede belli dönemlerde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için bildirim de veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi nerede verilir?

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

Emlak Konut Ankara arsa ihalesi 1. oturumu 16 Nisan'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Ankara Çankaya Mühye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesine ait ilanın bildirimi Kamu Aydınlatma Platformu'nda paylaşıldı.

Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Bina, arsa ve arazi gibi emlak satın alan kimselerin satın aldıkları taşınmaz mal için bildirimde bulunması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi nasıl yapılır? Emlak bildirimi nerede yapılır?

Arsa emlak vergisi bildirimi!

Taşınmaz satın alındığı zaman yapılması gerekenler arasında belediyeye bildirimde bulunmak yer alıyor. Peki arsa satın alındığı takdirde emlak vergisi bildirimi nasıl doldurulur? İşte arsa emlak vergisi bildirimi...

Yatırımcı İskenderun'da arsa arıyor

Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun bölgesinde yatırımcıların arsa bulmakta zorlandıklarını belirterek, sanayici için arsa üretilmesini istedi.

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

arsa bildirimi Haberi

arsa bildirimi

SORU: Babamızdan 10 yıl önce miras kalan arsa değerlendi. İnşaat firmaları, daire karşılığı talip oluyorlar. Biz başka miras kalan mal veya para da olmadığı için Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ile bildirmemiştik. Şimdi de korkuyoruz. "Arsa kadar vergisi ve cezası çıkarsa" diye.. En güveneceğimiz bilgiyi sizden alabileceğimizi düşündük. Ne dersiniz çok ceza gelir mi? 

Daha ötesi arsa elimizden gider mi? Turan Çelik - BURSA 


YANIT: Rahat olun. geç bildirdiğiniz için ceza gelmez. Veraset ve İntikal Vergisi Kanununda bu yönde boşluk var. O da siz ve sizin durumunuzda olanların lehine.. 


Şükrü Kızılot/Hürriyet...