06 / 05 / 2024

Arsa değerlerine dava hakkı

Arsa değerlerine dava hakkı

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında Emlak vergisi matrahı Emlak Vergisi Kanunu uyarınca belirlenen vergi matrahları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Torun Tower'ın değeri 14 milyar TL'yi aştı! 

Torunlar GYO tarafından arsa değeri dahil olacak şekilde Torun Tower'ın 2023 yıl sonu değeri açıklandı. İşte o rakam...

Paye Sakarya projesinin arsa değeri 462 milyon TL! Halk GYO açıkladı!

Halk GYO Paye Sakarya projesinin hayata geçirildiği Sakarya Adapazarı'ndaki Tepekum Mahallesi 4932 ada 1 parselin değerini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

Portoran Boulevard Çankaya'nın değeri belli oldu!

Sinpaş GYO Portoran Boulevard Çankaya projesinin arsa değeri 662 milyon 110 bin TL, hali hazır durum değeri 1 milyar 698 milyon 185 bin 860 TL, tamamlanmış halinin değeri ise 4 milyar 259 milyon 890 bin TL olarak belirlendi.

İstanbul'da arsalar öğrencilerin barınma ihtiyacı için değerlendirilecek!

İstanbul'daki devlet üniversitelerinin rektörleriyle öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için arsa değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Fahiş arsa fiyatlarına karşı ne yapılabilir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde fahiş arsa değerlerine karşı açılacak davaları kaleme aldı.

İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon liraya ulaştı!

Mega kent İstanbul'un arsa değeri 23,4 trilyon TL'ye ulaştı. Peki arsa değeri en yüksek ilçeler hangileri?

Kayseri OSB'nin arsa değeri 12 milyar TL'ye ulaştı!

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "OSB’mizin toplam alanı 22 milyon metrekare. Burada 1250 parsel var" dedi. Nursaçan, "OSB’mizin toplam arsa değeri 12 milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

Martı GYO Tekirdağ Çerkezköy 5 arsa değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket portföyünde yer alan Tekirdağ Çerkezköy 5 Adet Arsa'ya ait değerleme raporu Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi doğrultusunda revize edildi ve yayınlandı. 

Burdur'da özel şirketler tarafından yapılan arsa değişikliği iptal edildi!

Burdur'da Özel şirket tarafından para istenen vatandaşların ödeme yapamaması durumunda arsalarının daha kötü yerlerle değiştirildiği, iyi bölgedeki arsaların ise satıldığı iddialarında son durum; uygulama iptal edildi...

Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı!

Sanayi ve turizm bölgelerine yakınlığı ile dikkat çeken, son yıllarda düzenli göç alan Düzce’nin gayrimenkul değerlerine göre Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı…

Arsa değerlerine dava hakkı Haberi

Arsa değerlerine dava hakkı

Emlâk Vergisi Kanunu uyarınca genel beyan dönemi olarak adlandırılan dört yılda bir vergi matrahları belirlenmekte, aradaki yıllarda ise bu matrahlar yeniden değerleme oranının yarısı oranında revize edilerek dikkate alınmaktadır.


Emlak vergisi matrahının belirlenmesinde, takdir komisyonları tarafından belirlenen arsa / arazi metrekare birim fiyatları ile ilgili bakanlıklar tarafından müştereken belirlenen bina inşaat metrekare maliyet bedelleri esas alınmaktadır.


Arsa ve arazi birim değerlerinin takdirine ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 49. maddesinin (b) fıkrasının ilk iki paragrafında takdir komisyonlarınca alınacak kararların, tarh ve tahakkuk işleminin yapılacağı sürenin başlangıcından en az altı ay önce arsa ve arazilerin ilgili bulunduğu ticaret ve ziraat odalarına, mahalle ve köy muhtarlıklarına, belediyelere imza karşılığı teslim edilmesini öngörmüştür. Ayrıca büyükşehir belediyesi bulunan illerde bu teslimatın daha önceden Merkez Komisyonu'na...