29 / 08 / 2024

arsa ipotek

arsa ipotek

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki, arsa ipoteği nedir? Arsa ipoteği nasıl olur?

İsrail mahkemesinden Arafat'ın arsasına geçici ipotek!

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın da mirasçıları arasında yer aldığı arsa, İsrail mahkemesinin kararıyla geçici olarak ipotek altına alındı...

İpotek çetesi iş adamı Garip Kar'ı dolandırdı!

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Akiş GYO Kadıköy'deki arsası için ipotek güncellemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platoformu'nda açıklama yaptı. Akiş GYOmKadıköy'de bulunan arsa nitelikli gayrimenkulün ipotek güncellemesini yaptı.

Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa ipotek edilir mi? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Arsa tapulu ev için kredi verilir mi?

Konut kredisi verilebilmesi için ilgili evin banka tarafından teminat olarak alınabilmesi gerekiyor. Bankalar teminatı ipotek ile sağlıyor. Peki, arsa tapulu ev için kredi verilir mi?

Arsa ipoteği karşılığı kredi nedir?

Nakit ihtiyacı olan kişilerin sahip oldukları veya bir başkasına ait arsaları ipotek ettirerek kullandırdıkları kredi olan arsa ipoteği karşılığı kredi nedir? Arsa ipoteği karşılığı kredi nasıl kullanılır?

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya İline bağlı Meram Belediyesi 2 adet arsa satacak

arsa ipotek Haberi

arsa ipotek

Arsa ipoteği nedir?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi olarak tanımlanıyor.


İpotek akdi, resmi senet şeklinde ve tapu sicil müdürlüğü tarafından re’sen düzenlenerek gerçekleşiyor.


Böylece borçlu borcunu ödemediği takdirde, alacaklı ipotekli taşınmazı satarak, satış bedelinden alacağını tahsil etmek imkanına sahip oluyor. Peki, arsa ipoteği nedir?


Borcu için borçluya ait arsaya konulan ipotek olarak karşımıza çıkıyor. Kimi zaman arsa almak için kredi çekilen banka tarafından bu ipotek konulabildiği gibi, başka bir borç içinde ipotek konulabiliyor.


Arsa kredisi..

Arsa kredi koşulları imarlı arsa ve imarsız arsaya göre şekilleniyor. İmarlı arsaya kredi çekmek için öncelikle, bankaların kredi koşul ve imkanlarının araştırılması gerekiyor. Bilindiği üzere konut kredisinde olduğu gibi, arsa kredilerinde de kredi şartları her bankada farklılık gösteriyor.


Her bankanın müşteri...