02 / 05 / 2024

arsa kredisi kaç ay

arsa kredisi kaç ay

Arsa kredisi, bazı koşullar altında arsa sahibi olmak isteyenlere bankalar tarafından veriliyor. Peki, arsa kredisi en fazla kaç ay vadeli olarak verilebiliyor? Arsa kredisi kaç ay?

Belediye 3 iş yeri ve 1 arsa satacak! Kaçırmayın!

Afyonkarahisar İli Bolvadin Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Şazi ve Gölbaşı'nda yer alan 3 adet iş yeri ve 1 adet arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 7 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Mamak Belediyesi, başkentte imarlı 3 arsa satacak! Kaçırmayın!

Ankara İli Mamak Belediye Başkanlığı, Ankara Mamak Üreğil'de yer alan 3 arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar özel eğitim ve özel sağlık alanı imarlı.

Edirne Belediyesi üç arsa satacak! Kaçırmayın!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.

Karayolları o ilde arsa satacak! Kaçırmayın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 25 Eylül'de yapılacak. 

Belediye bu ilde 9 arsa satacak! Kaçırmayın!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 9 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yalova Belediyesi imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova Merkez Kirazlı'da yer alan 5 bin 508 metrekare alana sahip imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 16 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Meram Belediyesi Konya'da 17 taksitle arsa satacak! Kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 17 taksit imkanı sağlanıyor.

Milli Emlak'tan 38 bin TL'ye son dakika konut imarlı arsa fırsatı! Bu ihaleyi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 38 bin TL'ye son dakika konut imarlı arsa fırsatı... Bu ihaleyi sakın kaçırmayın... İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı o ihale ilanı...

Milli Emlak'tan 25 bin TL'ye son dakika konut imarlı arsa fırsatı! Ağustos 2023 ihalelerini sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 25 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı... Ağustos 2023 ihalelerini sakın kaçırmayın... İşte Milli Emlak'ın yayımladığı o ihale ilanı...

Belediyeden büyük fırsat: 27 arsa satacak! Kaçırmayın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 27 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 27 Temmuz ve 3 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak.

Belediye tam 24 taksitle imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 9 bin 11 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 24 taksit yapılıyor.

Milli Emlak 38 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak! Resmen açıklanan bu tarihi ve saati kaçırmayın!

Milli Emlak 38 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak... Resmen açıklanan bu tarihi ve saati kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

arsa kredisi kaç ay Haberi

arsa kredisi kaç ay

Arsa kredisi kaç ay? 

Arsa kredisi, arsa sahibi olmak isteyen ancak yeterli miktarsa nakit parası bulunmayan kimseler için hazırlanan kredi paketi olarak karşımıza çıkıyor. Arsa kredisi özellikleri bankalarda farklılık gösteriyor.


Bankaların verdikleri arsa kredisi, arsa değerinin ortalama yüzde 50'i; yüzde 60'ı olarak hesaplanıp veriliyor.


Ancak bu şekilde kredi kullanılabilmesi için; arsanın bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor.


Örneğin, belediye sınırları içinde olmayan ve imarlı olmayan arsalara bankalar kredi vermiyor. Buna karşın bazı bankalarda, satın alınan arsanın imarlı olmaması halinde teminata başka bir gayrimenkulün (imarlı arsa, konut, işyeri) ipoteği alınarak kredi verilebiliyor.


Arsa kredisi vadesi..

Arsa kredisi vadeleri kimi bankalarda 36 aya kadarken; bazı bankalarda ise, 120 aya kadar çıkabiliyor. 


Arsa kredisi veren bankalar ve şartları:

Aşağıda belirtilen arsa kredisi koşulları bankaların insiyatifinde olup, değiştirebilirler. Bu nedenle güncel bilgiler...