06 / 05 / 2024

Arsa payı dağıtımında son durum

Arsa payı dağıtımında son durum

Flashaber Gazetesi köşe yazarı olan İsa Demir bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşümün süreçlerini ve arsayı payının dağıtımını anlattı. İşte o yazı....

Öğretmenlere resmi yazı ile yemek dağıtım görevi geldi!

Batman'daki bir okulda maddi durumu yetersiz olan öğrencilere yemek dağıtımı için öğretmenlere resmi bir görevlendirme yapıldı. Öğretmenler bu konuda resmi bir yazı ile bilgilendirilerek yemek dağıtımında görev aldı. Artık öğretmenlerin bu öğrencilere yemek dağıtımı yapmaları bekleniyor.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Koray GYO kar payı dağıtacak mı?

Koray GYO'nun ilk yapılacak Genel Kurul toplantısında onaya sunulmak üzere Yönetim Kurulu'nun 8 Kasım 2021 tarih ve 2021/39 sayılı kararı ile güncellenen Kar Payı Dağıtım Politikası yayınlandı. 

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO 2021'in ilk 9 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun hasılatı, 2021'in ilk 9 ayında yüzde 16,4 arttı ve 3 milyar 958 milyon 386 bin 450 TL oldu.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı karından pay dağıtacak mı?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu'nun kar payı dağıtımı yapılmaması hususundaki teklifi Genel Kurul tarafından kabul edildi.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Türker Proje Gayrimenkul tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikası çerçevesinde, şirketin mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verildi. 

Panora GYO'nun kar payı dağıtım önerisi kabul edildi!

Panora GYO Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulu tarafından teklif edilen kar payı dağıtım önerisi, kar dağıtımına ilişkin tarih, tutar ve taksit sayısı hususunda yönetim kurulu yetkilendirilerek oybirliği ile kabul edildi.

Panora GYO'nun 2020 yılı kar payı dağıtım önerisi kabul edildi!

Panora GYO'nun yapılan genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu tarafından teklif edilen Kar Payı Dağıtım Önerisi, kar dağıtımına ilişkin tarih, tutar ve taksit sayısı hususunda Yönetim Kurulu yetkilendirilerek oybirliği ile kabul edildi.

Halk GYO 2020 yılı kar payı dağıtım tablosu!

Halk GYO, 2020 yılı kar payı dağıtımı hakkında yönetim kurulu kararı kapsamında kar payı dağıtım tablosunu yayınladı. 

Panora GYO 2020 yılı kar payı dağıtım önerisi!

Panora GYO'nun kar payı dağıtımı taksit sayısı ve tarihleri temsilen girilmiş olup tarih taksit sayısı ve tarihleri temsilen girilmiş olup tarih taksit sayısı ve tarihi değişiklik arz edilecek. 

Deniz GYO kar payı dağıtacak mı?

Deniz GYO tarafından 2020 yılında kar payı dağıtımı yapılmamasına ve buna istinaden hazırlanan ekteki 2020 yılı Kâr Dağıtım Tablosunun Genel Kurul'un bilgisine ve onayına sunulmasına karar verildi.

Akmerkez GYO kar payı dağıtımının ikinci taksitini 6 Ocak'ta ödeyecek!

Akmerkez GYO'nun kar dağıtım kısıtlamasına ilişkin sürenin üç ay daha uzatılması nedeniyle 2020 yılı sonuna kadar dağıtılamamış olup; kar payı dağıtımının, 17 milyon 514 bin TL tutarındaki ikinci taksitinin 6 Ocak 2021 tarihinde ödenmesine karar verildi. 

Mistral GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Net Dağıtılabilir Dönem karını ifade eden 4.378.997,33.- TL'sının Nakit Kar Payı olarak dağıtımının 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul onayına sunulmasına karar verildi...

Arsa payı dağıtımında son durum Haberi

Arsa payı dağıtımında son durum

Bağımsız bölümlere gelişigüzel şekilde taşınmazın toplam değerinin bölünmesi suretiyle ortaya çıkan değerin arsa payı olarak tahsisi hakkaniyete uygun değildir. Tapu da hisse dağılımı yapılırken ve Kat irtifakı kurulurken çok hassas olunmalı. Yapının şimdiki ve gelecekteki durumu göz önünde bulundurulmalı. Dükkan ve daireler şerefiye paylarına göre arsadan hisse almalı. Dubleks bir daire ile normal bir daire aynı arsa payına sahip olmamalı. Müteahhidin en çok dikkat etmesi hususlardan birisi de bu olmalıdır. Kentsel dönüşüm sürecinde, riskli yapıların yıkılarak yeniden yapımı amaçlandı, ancak birçok binada maliklerin arsa paylarının hatalı olmasından dolayı dava yoluna gidiyorlar. Arsa paylarının gerçek değerlerini yansıtmadığı durumlarda, bağımsız bölüm maliki, arsa paylarının düzeltilmesi ve sorunun çözümü için dava yoluna gidebilir. Hatalı yapılmış bir hisse dağılımı varsa; Yasa gereğince; arsa...