28 / 07 / 2024

arsa şuyulandırma

arsa şuyulandırma

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bir okuyucusunun sorduğu "şuyulandırılmış arsa için ortaklığın giderilmesi açılabilir mi?" sorusuna Posta Gazetesi'nin bugünkü sayısındaki yazısında yanıtladı. Heper'in cevabı haberimizde yer alıyor...

Bandırma, Bozcaada ve Tuzla'da 5 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Bandırma, Bozcaada ve Tuzla'da yer alan 5 adet arsa satılıyor. Peki 3 ildeki 5 adet arsanın fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Bandırma Belediyesi sanayi imarlı arsa satacak! İhalesi 22 Mart'ta!

Balıkesir İli Bandırma Belediye Başkanlığı, Balıkesir Bandırma 600 Evler Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu satış ihalesi 22 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Bandırma Belediyesi Balıkesir'de 3 arsa satacak! 

Balıkesir İli Bandırma Belediye Başkanlığı, Balıkesir Bandırma'da yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 9 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Emlak Balıkesir Bandırma'da imarlı arsa satıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Balıkesir ili Bandırma ilçesi, Ömerköy Mahallesi'ndeki imarlı arsa için satış için ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

Milli Emlak Balıkesir Bandırma'da imarlı arsa satıyor! İşte ihale tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Balıkesir Bandırma'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Kocaeli Kartepe Uzuntarla imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi’nin uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde ki imar çalışmaları sürüyor. Kartepe Uzuntarla Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışmaları 30 gün süreyle askıya çıktı.

Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nin imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları devam ediyor. Sarımeşe Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

İzmit Sarıcalar'ın tapuları hazır!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Sarıcalar'daki yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı.

İzmit Sarıcalar’da tapular dağıtılıyor!

İzmit Sarıcalar’daki şuyulandırma çalışması tamamlandı.İzmit Belediyesi yetkilileri, 802 hak sahibine tapularının dağıtılmaya başlandığını müjdeledi.

Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler mecliste konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma Bakanlığı'na ait arsa ve araziler ile bunların satış ve kiralama işlemleri hakkında soru önergesi hazırladı...

İzmit Sarıcalar'da tapular hazırlanıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Kabaoğlu (Köyü) Mahallesi Sarıcalar bölgesinde şuyulandırma çalışması yaptı.

Kocaeli Körfez'de 7.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Körfez İlçesi, Yarımca Şuyulandırma Mahallesi, Köyüstü Mevkii'nde yer alan gayrimenkul 7 milyon 553 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Tekirdağ'da 5.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde bulunan arsa satılıyor. 80 bin metrekarelik gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 898 bin TL olarak belirlendi.

arsa şuyulandırma Haberi

arsa şuyulandırma

Şuyulandırma zor iş 5 bin metrekare arsaya sahiptik. İmar kanunu uygulandı parsel ikiye ayrıldı. İki ayrı parsel oluşturulurken birileri ile şuyulandırıldı. Yani durduk yerde mağdur edildik. Şimdi ortaklığın giderilmesi davası açabilir miyiz? • T.E. 


Okuyucumun mektubunda kavramlar biraz karışık. Sebebi şu: Gayrimenkulu için uygulanan işlemler karışık. 

Teknik özellikler taşıyor. Bu karışıklık içinde vatandaşm da aklının karışması çok doğal. Üstelik bu tür çalışma yapılırken vatandaşm hakkında da kayıplar olduğu bir gerçek. Örneği sorunun içinde. Bir kimse tek başına gayrimenkule sahipken, ortak olsa bile ortak olacağı kişiyi kendisi seçecekken, şuyulandırma yolu ile hiç tanımadığı, bilmediği biri ile ortak oluveriyor. Önce şunu açıklayayım. 


Şuyulandırma nedir? 

Şuyulandırmanın Türkçesi ama kullanılmayan tabiri ortaklaştırmadır. Yani tek başına bir gayrimenkule malikseniz birini getirip size ortak etmektir. Ne zaman yapılır? Örneğin,...