04 / 05 / 2024

Arsa talepleri

Arsa talepleri

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlığı tarafından hazırlanan " Gayrimenkul Sektörünü Verilerle Konuşalım " adlı raporda inşaat sektörünü bekleyen rasyonel olmayan arsa fiyatı gibi sorulara dikkat çekildi.

Kovid-19 sonrası arsa talebi yüzde 400 arttı!

Koronavirüs salgısı sonra konut tercihleri değişti. Salgınla birlikte gayrimenkul sektöründe, bahçeli ve balkonlu evlere talep artarken, arsa talepleri de patladı...

Zeki Toçoğlu: Arsa sorunu çözülürse tribün yaparız!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, spor tesislerine tribün talepleri için konuştu. Başkan Toçoğlu, “ Arsa konusunda birtakım adımların atılması gerek. Yer sorunu çözüldüğü takdirde tribün için gereken adımı atarız” dedi.

İkitelli sanayicilerinin arsa talepleri değerlendirilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İkitelli OSB'de sanayiciler ve işverenlerle buluştu. Bakan Ağbal sanayicilerin sorunlarını dinledi ve arsa taleplerini değerlendirerek, isteklerin takip edileceği sözünü verdi.

Şehitkamil'deki dönüşümde arsa karşılığı ev alınabilir mi?

Şehitkamil Belediyesi Şubat toplantısında, CHP’ li Meclis üyesi Mehmet Sucu, “kentsel dönüşüm planları alanlarda bulunan arsa ve evlerine karşılık yeni yapılan binalardan ev talepleri var. Bizlerin belediye olarak böyle bir çalışmamız var mıdır?” diye sor

Alanya'da konut ve arsa fiyatları ikiye katlandı!

Alanya'da konut ve arsa fiyatları Gaziapaşa Havalimanı'nın gelişmesi ile birlikte artış gösterdi, ve firma talepleri artan emlak talepleri ise bölgede fiyatların ve satışların ikiye katlanmasını sağladı.

Kentsel dönüşümde arsa sahiplerinin talepleri gerçek dışı!

Kentsel dönüşümün kenti yenilemek, dokusunu düzeltmek için önemli olduğunu söyleyen Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, arsa sahiplerinin taleplerinin gerçek dışı boyutlara ulaştığından şikâyetçi...

Sheraton, Mersin'de 52 katlı Metropol'ün 20 katını kiraladı!

2013'te Akdeniz Olimpiyatları öncesinde Mersin'de Sheraton 52 katlı Metropol'ün 20 katını kiraladı, Hilton ikinci oteline yer arıyor. Akdeniz Olimpiyatları'nın Mersin'de yapılacağının açıklanmasın ardından şehre yatırımcılarda arsa talepleri yağmaya başla

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

Arsa talepleri Haberi

Arsa talepleri

Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlığı Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Balon ortamlannda konut fiyatlarının artacağı beklentisi ile sürekli yukarı doğıu ivmelenir ancak maliyetler aynı orada artmaz veya sabit kalır. Ülkemizde ise fiyatlar yükselirken maliyetler hem inşaat hem de arsa yukarı çıkıyor" dedi. 


YÜKSELİŞ SÜRÜYOR 

Yazıcı, 2011 ocak ayında bu yana konut piyasasındaki maliyet ve satış fiyatları değişimini incelediğinde konutta fiyatların farklı endekslere gore yüzde 53-60 arasında artış olduğunu söyledi. Konutun fiyatının içindeki en önemli iki maliyet faktöıu inşaat maliyeti ve arsa maliyeti olduğunu belirten Yazıcı, "inşaat maliyetleri bahsi geçen ayııı dönemde yüzde 38-45 arasında artarken arsa maliyetleri ise yeri, bölgesi ve diğer özelliklerine gore yüzde 30-60 artmış durumda. 


Hatta yer yer daha yüksek artış da görüyoruz. Sonuçta fiyatları maliyetler kadar arttıramayan sektöıün kar...