02 / 05 / 2024

arsa vergisinin internetten ödenmesi

arsa vergisinin internetten ödenmesi

Emlak vergisi kapsamında arsa ve araziler için ödenen arsa vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, "Arsa vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisinin tarhı!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki, emlak vergisinin tarhı nedir? Emlak vergisinin tarh ve tahakkuku nedir?

Emlak vergisinin son günü 1 Haziran!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Verginin 2015 yılı ödemeleri devam ediyor. Emlak vergisinin son günü 1 Haziran...

Emlak vergisinin son tarihi 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler 1319 sayılı kanunu emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergi mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisinin son tarihi 2015 ne zaman?

Arsa vergisi online ödeme!

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Peki, arsa sahipleri emlak vergisini internetten ödeyebilir mi? İşte arsa vergisi online ödeme işlemleri...

Emlak vergisinin ödendiği aylar!

Emlak vergisini, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri ödüyor. Senede iki eşit taksitte ödenebilen emlak vergisini isteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. İşte emlak vergisinin ödendiği aylar...

Emlak vergisinin son günü 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen verginin 1. taksitleri devam ediyor. Peki, emlak vergisinin son günü 2015 ne zaman?

Emlak vergisinin mükellefi kimlerdir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Belediyeye ödenmesi gereken emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde verilebiliyor. Peki, emlak vergisinin mükellefi kimlerdir?

Kira gelir vergisinin internetten ödenmesi mümkün mü?

Kira gelir vergisi ödemeleri ise Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde vergi dairesine ödeniyor. Peki, kira gelir vergisinin internetten ödenmesi mümkün mü?

Tapu harcını internetten yatırma mümkün mü?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödeniyor. Peki, tapu harcını internetten yatırma mümkün mü?

Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100’e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek. Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak

Arsa vergisini internetten nasıl öderim?

Emlak vergisi kapsamında arsa ve araziler için ödenen arsa vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, "Arsa vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisinin geç ödenmesi!

Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisinin geç ödenmesi halinde ne kadar ceza kesilir?

arsa vergisinin internetten ödenmesi Haberi

arsa vergisinin internetten ödenmesi

Arsa vergisini internetten nasıl öderim?

Emlak vergisi kapsamında arsa ve araziler için ödenen arsa vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Bir başka şehirde yer alan arsa ve arazilerin ödemeleri için şehir değiştirilmesi gerekmiyor.


Br başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi ile yapılabiliyor. 


Ayrıca belediyelerin Banka Hesap Numaralarına emlak vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, "Arsa vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi, internet üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.


Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


E-belediye hizmeti kullanan belediyeler; 

Adana Büyükşehir Belediyesi  Emlak  Vergisi Sorgulama ve Ödeme

Adıyaman Belediyesi Emlak Vergisi Sorgulama...