05 / 07 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nden Hilmi Türkmen'in arsa ve konut satışı iddialarına yanıt geldi!

Üsküdar Belediyesi'nden Hilmi Türkmen'in arsa ve konut satışı iddialarına yanıt geldi!

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın belediyeye ait çok sayıda arsa ve daireyi internetten satışa çıkardığı iddiaları tartışmalara neden olurken, Üsküdar Belediyesi'nden de konu ile ilgili yanıt geldi.



Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın Üsküdar Belediyesi'ne ait olan çok sayıda arsa ve konutu satışa çıkardığı iddiaları tartışmalara neden oldu. Söz konusu ilanları paylaşan eski Başkan Hilmi Türkmen "Sahibinden satılık belediye" ifadesini kullanırken, Üsküdar Belediyesi'nden de konu ile ilgili olarak yanıt gecikmedi. 

Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Konut projeleri, 'Satışı yapılmak üzere' AK Partili eski belediye başkanı Hilmi Türkmen döneminde yapılmış ve satıştan gelecek gelir de 2024 bütçesine eklenmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

İşte Üsküdar Belediyesi'nin gündeme bomba gibi düşen konu ile ilgili olarak yaptığı o açıklama...

Üsküdar Belediyesi nden Hilmi Türkmen in arsa ve konut satışı iddialarına yanıt geldi!

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN HİLMİ TÜRKMEN'E YANIT GELDİ

Üsküdar Belediyesi eski başkanı Hilmi Türkmen'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı ve gündeme bomba gibi düşen "gayrimenkul satışı" iddialarına Üsküdar Belediyesi'nden cevap gecikmedi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Üsküdar Belediyesi'nden  yapılan yazılı açıklamada sosyal medyada yer alan, Üsküdar Belediyesi'nin taşınmazlarını sattığına ilişkin paylaşımların tamamen bir algı oluşturma çabası olduğu belirtilerek, "Konut projeleri, 'Satışı yapılmak üzere' Ak Partili eski belediye başkanı Hilmi Türkmen döneminde yapılmış ve satıştan gelecek gelir de 2024 bütçesine eklenmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"BELEDİYE BÜTÇESİ TAŞINMAZLARIN SATIŞI İLE DENGELENMİŞ"

Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada önceki dönem planlanan, 2024 yılı 5 milyar TL'lik Üsküdar Belediyesi bütçesinin 1.3 milyar TL'si yani bütçenin yüzde 27'si taşınmazların satışı üzerinden yapılmıştır." denilerek,  "Görülmektedir ki; belediye bütçesi, yeni yönetim görevi devralmadan önce taşınmazların satışı ile dengelenmek üzerine kurulmuştur." denildi.

"YENİ BİR SATIŞ PLANI VARMIŞ GİBİ YAPILAN PAYLAŞIMLAR GERÇEK DEĞİL"

Yine Üsküdar Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 2023'te ve 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında da belediye tarafından taşınmaz satışları gerçekleştirildiği belirtilerek, yeni bir satış planı varmış gibi yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Üsküdar Belediyesi'nin açıklaması şu şekilde:

Üsküdar Belediyesi milyonluk konut ve arsaları satışa çıkardı, eski başkan Hilmi Türkmen'den tepki gecikmedi!

Emekliler en düşük emekli maaşını 13 bin TL istiyor! Uzman isimler umutsuz konuştu ve zam tarihini verdi!

Mevduat faizlerinde peş peşe deprem! 400 bin TL'nin aylık getirisi şaşırttı! 

İzmir'de TOKİ'nin toplu konut inşasına imkan veren imar planları iptal edildi! 


Geri Dön