29 / 04 / 2024

arsaya apartman yapılır mı

arsaya apartman yapılır mı

Tarım ülkesi Türkiye’de son 10 yılda 3 milyon hektar tarla, inşaat alanı haline geldi. Üretim düşünce milyarlarca dolarlık ithalat yapıldı. Tarım bitti, meyve sebze fiyatları da tavan yaptı.

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olan yapılar arasında yer alıyor. Uygun fiyata ev yapmak isteyenler prefabrik ev yaptırmanın şartlarını merak ediyor. Peki, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar...

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda çok sık tercih edilen yapılardan biridir. Vatandaşlar da özellikle TOKİ arsaya başvuruda bulunanlar, “TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?” sorusunu sormaktadır.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Apartman ve site gibi toplu yaşamların sürdürülüğü alanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır? Hangi çevre düzenlemeleri yapılabilir? Bunun için tüm kat maliklerinin onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Arsası olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler geçici müteahhitlik belgesi alarak kendisi inşaat yapabiliyor. Peki, bir arsa üzerinde ev inşaatı nasıl yapılır? Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

İmarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?

Prefabrik evler, özel temel gerekmeden vinç ihtiyacı olmaksızın çevreyi kirletmeden kısa sürede monte edilen yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, imarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak toplanmak zorunda oluyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Bir apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartman kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, apartman yönetimini değiştirmek için ne yapılır?

Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Peki, apartman dış cephe değişikliği yapılır mı? Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Kapıcı hizmet tespiti nasıl yapılır?

Kapıcılar, bir apartmanda tam zamanlı olarak çalışabildiği gibi, binada haftada bir gün apartman ve bahçe temizliği, her akşam çöplerin toplanması gibi işleri yarı zamanlı olarak yapabiliyor. Peki, kapıcı hizmet tespiti nasıl yapılır?

arsaya apartman yapılır mı Haberi

arsaya apartman yapılır mı

Tarım alanlarındaki daralmayı tarlaların imara açılmasına bağlayan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, “Bunun yanında özellikle verimli tarım arazilerine fabrika yapılması da üretimi düşürüyor” dedi. Üretimin düşmesinin ardından  meyve ve sebze ithalatının başlatıldığını dile getirdi. Güngör, “Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde fiyatlar tavan yapıyor. Bu da tüketiciye yansıyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin tarım politikaları nedeniyle çiftçilerin son 10 yılda 3 milyon dekar tarım arazisini de ekmekten vazgeçtiğine dikkat çeken Güngör, “Çiftçi, tarlasını ekse daha çok masraf yapıyor. Bunun için de boş bırakıyor” dedi. Tarım alanlarının 3’te birinin boş bırakıldığını açıkladı.

BAKLİYAT ÜRETİMİ DÜŞTÜ

2005 ile 2014 arasında bakliyat üretiminin 397 bin ton düştüğünü kaydeden Güngör, “İthal edilen 1 milyon 500 bin ton kırmızı mercimeğe 1 milyar 100 milyon dolar ödedik” dedi.

Son 10...