04 / 05 / 2024

arsaya haciz koyulması

arsaya haciz koyulması

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında ecrimisil davaları konusuna değindi. Heper, okuyucularından birinin arsasının ecrimisil davası ile ilgili sorduğu soruya köşe yazısında yanıt verdi...

Hacizli arsa satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Anneannemden kalma bir arsamız var. Annem ve dayım rahmetli. Bizler 4 torunuz. Benim bir AVM’ye borcumdan dolayı arsaya haciz koydurmuşlar. Bu arsayı satabilir miyiz? Ben kuzenime vekalet versem, takılmadan satabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Club Flipper'a haciz şoku!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Club Flipper devre mülk sitesinin yönetimine ödenmeyen borçları nedeniyle ikinci kez haciz geldi. Haciz edilecek olan jeneratör ise gerginliğe neden oldu.

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Evime haciz geldi ne yapmalıyım?

Haciz ile borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konuluyor. Peki, evime haciz geldi ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

Haciz ne zaman kalkar?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan haciz bazı durumlarda kalkıyor. Peki, haciz ne zaman kalkar?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

Haciz harcı 2015!

Alacaklı, borçludan borcunu haciz yolu ile talep edebiliyor. Bunun için alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, ne kadar haciz harcı ödenir? İşte haciz harcı 2015..

Haciz ne zaman başlar?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, haciz ne zaman başlar?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haciz itirazının iptali!

Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir. İşte haciz itirazının iptali..

Bir arsaya otel yapmak için gerekenler!

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden olan otel ve motel gibi konaklama yeri açmak isteyen kimselerin izlemeleri gereken bir yol bulunuyor. İşte bir arsaya otel yapmak için gerekenler..

Anayasa Mahkemesi'nden belediyelerin haciz işlemlerine yönelik iptal kararı!

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin sadece kendi gösterdikleri mallarına haciz konulabileceğine ve bu işlemin kamu hizmetini aksatacak şekilde yapılamayacağına ilişkin kanun hükümlerini iptal etti.

İpotekli arsaya ev yapılır mı?

Bir arsanız olduğunu ancak arsayı banka kredisi ile aldığınızı ve ödemelerinizi devam ettiğini düşünelim. Peki, ipotekli arsaya ev yapılır mı diyorsanız işte yanıtı..

arsaya haciz koyulması Haberi

arsaya haciz koyulması

Ceza davası beklenmez 

İcrada olan alacağıma karşılık, borçlunun tarlasına haciz koydum ve ihalede satın aldım. Ancak, eski malik tarladan ayrılmıyor, iznim dışında ekip biçiyor. Kendisi hakkında muhtelif ceza davaları var. Bunlardan biri bitti, verilen ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile sonuçlandı. Devam eden Yargıtay'da olan üç davası var. Şimdi ben ecrimisil isteyebilir miyim? Yoksa ceza davalarının sonucunu beklemem gerekir mi? • S.C. 


Ecrimisil denen şeyin ne olduğunu biliyoruz, gayrimenkulu kullanma bedeli. 

Okuyucum gayrimenkulu ihaleden almış, artık malik, ancak kendisi kullanamıyor, eski malik kullanıyor. Dolayısı ile okuyucum zararda. Şayet tarlayı kiraya verse veya ekip biçse para kazanacak, ancak bundan da mahrum. O halde tarlayı haksız olarak işgal edenin bunu tazmin etmesi lazım. İşte alınacak bu tazminatın adı ecrimisil. Bunun ceza davası ile bir...