18 / 05 / 2024

Arsin Osb emlak vergisi tepki

Arsin Osb emlak vergisi tepki

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde alınan yüksek emlak vergilerine tepki göstererek “Böyle emlak vergisi, teşvik edilmesi gereken sanayiciyi soymaktır” dedi.

Nilüfer Belediyesi'nden OSB'lerin emlak vergisine ilişkin açıklama!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak, ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz" dedi. Erdem, OSB'lerin emlak vergilerinden muafiyetiyle ilgili kararlar sebebiyle kaynak kaybı yaşadıklarını belirtti.

OSB'lerde yatırımcılara emlak vergisi muafiyeti ve indirimli arsa tahsisi fırsatı!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin (OSB) yatırım teşvik avantajları ve bürokrasiden uzak "tek durak ofis" hizmeti anlayışıyla yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu vurguladı. 

OSB'lere emlak vergisi şoku!

Belediyeler, OBS yönetimlerine yazı göndererek, Emlak Vergisi Kanunu gerekçesiyle emlak vergisi ödemelerini istedi. 

Emlak vergisinde OSB muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisine tabi olan gayrimenkuller, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde muafiyet nasıl olur?

OSB'lerin emlak vergisi kaldırılıyor!

İşletmelerin, organize sanayi, serbest, endüstri ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile sanayi sitelerinde yapacakları yatırımlar, damga ve emlak vergileri ile harçlardan muaf olacak.

OSB'lerde arsa fiyatları düşecek!

OSB'lerde arsa fiyatlarının dile getiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyeceklerini müjdeledi.

Emlak vergisi kalkıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni açıkladı. Emlak vergisini kaldıracaklarını söyleyen Özlü, bir de yurtdışına OSB kurulabileceğinin müjdesini verdi.

OSB'lere emlak vergisi indirimi geliyor!

81 maddelik üretim paketi planlı bölgelerde planlı sanayileşmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakan Özlü, paketle sanayi parsellerinin ucuzlayacağını ve OSB’lere emlak vergisi indiriminin planlandığını açıkladı.

Arsin Osb'de yüksek emlak vergisine tepki!

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde alınan yüksek emlak vergilerine tepki göstererek “Böyle emlak vergisi, teşvik edilmesi gereken sanayiciyi soymaktır” dedi.

OSB'lerde emlak vergisi kalkıyor!

Sanayi Bakanı Faruk Özlü İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği toplantıda, "OSB'lerde emlak vergisini ya kaldıracağız ya da makul seviyeye getireceğiz" dedi.

Karaman OSB TOKİ sonuçları 7 Aralık 2016!

Karaman OSB TOKİ sonuçları 7 Aralık 2016 henüz açıklanmadı. Karaman Karaman OSB TOKİ yeni kura sonuçları 7 Aralık 2016 açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Karaman OSB çalışanları TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?

Karaman OSB çalışanları TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Karaman OSB kura sonucu 7 Aralık 2016 henüz açıklanmadı. TOKİ Karaman OSB çalışanları kura sonucu tam listesi açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Karaman OSB TOKİ yeni kura sonuçları 7 Aralık 2016!

Karaman OSB TOKİ yeni kura sonuçları 7 Aralık 2016 henüz açıklanmadı. Karaman Karaman OSB TOKİ yeni kura sonuçları 7 Aralık 2016 açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Arsin Osb emlak vergisi tepki Haberi

Arsin Osb emlak vergisi tepki

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde alınan yüksek emlak vergilerine tepki göstererek "Böyle emlak vergisi, teşvik edilmesi gereken sanayiciyi soymaktır" dedi.


Organize sanayi bölgelerinden emlak vergisinin hiç alınmaması veya miktarının azaltılması yönünde çalışmalar yapılırken, Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerden alınan verginin çok yüksek olduğu ileri sürüldü. OSB'de fındık entegre tesisi bulunan Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, üretim dolayısıyla istihdamın her bakımdan teşvik edilmesinin kaçınılmaz olduğu bir süreçte, yıllık 150 bin lirayı bile bulan emlak vergisinin müteşebbisleri zor durumda bıraktığına belirtti. Cirav, "Üretim tesisleri, fabrikalar konutlarla aynı statüye konmakta ve çok yüksek bedeller ödemeye mahkum edilmektedirler. Belediyeler, hükümetimizin de gördüğü bu büyük yanlışı düzeltmek için çaba sarf ettiklerini göz ardı etmeden, gerekli kolaylığı...