30 / 07 / 2024

arşiv müze mi kurulacak

arşiv müze mi kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesi'nce Kız Kulesi Sosyal Tesisleri'nde eski ve yeni meclis üyeleri onuruna verilen yemeğe katıldı.

Altın alalım mı, bekleyelim mi? Altının efendisi İslam Memiş 'son şans' dedi, tarih verdi!

Altın fiyatları, bayramın bitmesiyle birlikte yatay seyrediyor. Altın fiyatları yakından takip edilirken, yatırımcılar ''altın alalım mı, bekleyelim mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Altının efendisi İslam Memiş 'son şans' diyerek tarih verdi. 

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş alalım mı, bekleyelim mi? İslam Memiş peş peşe açıkladı!

Altın yatırımından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Yatırımcılar güncel gümüş fiyatlarını araştırırken aynı zamanda gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş alalım mı, bekleyelim mi? sorularına da yanıt arıyor. İslam Memiş peş peşe açıkladı.

Altın alalım mı, bekleyelim mi? Altın dehası İslam Memiş çabucak açıkladı! Hemen hazırlanın! O gün düğmeye basın

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar ise ''altın alalım mı, bekleyelim mi?'' sorusuna yanıt arıyor. Altın dehası İslam Memiş çabucak açıkladı! Hemen hazırlanın! O gün düğmeye basın

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Tapu ve belediyelerde e-arşiv dönemi hayata geçiyor.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğü imar planı askıda!

Ankara Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğüne ilişkin olarak hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Adana Müze Kompleksi açılacak mı?

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Yaşar Kemal'in Bakırköy'deki evi müze mi olacak?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Yaşar Kemal'in birinci ölüm yıldönümünde (28 Şubat) bir açıklama yayımladı. Ulusoy, yazarın Basınköy'deki evinin müzeye dönüştürülmesi halinde destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi 19 Şubat'ta açılıyor!

Polat ve Piyalepaşa İstanbul sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” Sergisi kapılarını açıyor.Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergi 19 Şubat Perşembe günü açılacak.

arşiv müze mi kurulacak Haberi

arşiv müze mi kurulacak

Bakan Güllüce yemekte yaptığı konuşmada, bakanlık bünyesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, bir arşiv müzesi kuracaklarını ve bugüne kadar ilkel yöntemlerle korunmaya çalışılan tarihi belgeler ile eserleri sergileyeceklerini ifade etti.


Fatih Sultan Mehmet'in, Ayasofya hakkındaki 35 metre uzunluğundaki fermanının 6 metresinin de çalındığını dile getiren Bakan Güllüce, "Çok eski bir tarihte, bu ferman yurt dışına gönderilmiş. Tekrar gitmiş, gelmiş, nasıl olmuş, nasıl gitmiş, gelmişse 35 metre uzunluğundaki fermanın 6 metresi yok. Hangi ülke hırsızlığı yaptı, çaldı bilmiyoruz" diye konuştu.


"ARŞİV MÜZE, ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ KAPATACAK"

1300'lü yıllara ait tapuların ve belgelerin arşiv müzede sergilenmeye başlayacağını vurgulayan Bakan Güllüce, şunları kaydetti:


"Arşiv müze, önemli bir eksiği kapatacak. Bugüne kadar sadece arşiv tekniğine göre eski mantıkta arşivlenmiş, bir kenarda duran Selçuklular dönemine ait belgeler var....