30 / 04 / 2024

Arşiv müzesi

Arşiv müzesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, arşiv müzesi kuracaklarını ve bugüne kadar ilkel yöntemlerle korunmaya çalışılan tarihi belgeler ile eserleri sergileyeceklerini ifade etti.

Tapularda e-arşiv dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Tapu ve belediyelerde e-arşiv dönemi hayata geçiyor.

Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğü imar planı askıda!

Ankara Mamak Deniz Genel Arşiv Müdürlüğüne ilişkin olarak hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Samsun Panorama 1919 Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nun olduğu yere yapılan “Panorama 1919 Müzesi”nin inşaat çalışmalarının bittiğini ve açılışının beklendiğini söyledi.

Adana Sinema Müzesi’nin ek binası açıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi’ne ek bina kazandırdı.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Kepez Belediyesi'nden yer altına arşiv binası!

Kepez Belediyesi, tüm birimlerin resmi kayıtlarının aynı yerde saklanması ve zarar görmeden geleceğe taşınması için yer altında modern bir arşiv binası inşa ediyor.

Samsun Panorama Müzesi çalışmaları ne durumda?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilecek olan eski Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.

Antalya Müzesi genişletilecek!

Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Müzesi'nin genişletilmesi için müzenin yanındaki Karayolları arazisini talep ettiklerini açıkladı.

TOKİ Kağıthane Milli Arşiv Sitesi çevre düzenlemesi inşaat ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul ili Kağıthane ilçesi Milli Arşiv Sitesi ait çevre emniyet duvarı, nöbetçi kulübeleri ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Kağıthane Milli Arşiv Sitesi çevre düzenlemesi inşaat ihalesi 13 Temmuz'da!

TOKİ İstanbul ili Kağıthane ilçesi Milli Arşiv Sitesi ait çevre emniyet duvarı, nöbetçi kulübeleri ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yapım işi ihalesi 13 Temmuz'da gerçekleşecek.

Samsun Kent Müzesi Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ’Yaşayan Şehir, Yaşayan Müze’ sloganı ile hayata geçirerek kentin geçmişiyle geleceği arasında köprü vazifesi gördüğü Samsun Kent Müzesi, tarihi bir başarıya imza attı.

Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi ihalesi tamamlandı!

Osmangazi Belediyesi, büyük önem verdiği 'Panorama Bursa 1326 Tarih Müzesi' için çıktığı ihaleyi tamamladı. İhaleyi Ankaralı Arıkan İnşaat-Doğan Aksel İnşaat ortak girişimi kazandı.

İdris Güllüce: Arşiv müzesi kuracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, arşiv müzesi kuracaklarını ve bugüne kadar ilkel yöntemlerle korunmaya çalışılan tarihi belgeler ile eserleri sergileyeceklerini ifade etti.

Arşiv müzesi Haberi

Arşiv müzesi

Bakan Güllüce, Üsküdar Belediyesi'nce Kız Kulesi Sosyal Tesisleri'nde eski ve yeni meclis üyeleri onuruna verilen yemeğe katıldı.


Bakan Güllüce, yemekte yaptığı konuşmada, bakanlık bünyesinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, bir Fatih Sultan Mehmet'in, Ayasofya hakkındaki 35 metre uzunluğundaki fermanının 6 metresinin de çalındığını dile getirdi. Güllüce, "Çok eski bir tarihte, bu ferman yurt dışına gönderilmiş. Tekrar gitmiş, gelmiş, nasıl olmuş, nasıl gitmiş, gelmişse 35 metre uzunluğundaki fermanın 6 metresi yok. Hangi ülke hırsızlığı yaptı, çaldı bilmiyoruz" diye konuştu.


1300'lü yıllara ait tapuların ve belgelerin arşiv müzede sergilenmeye başlayacağını vurgulayan Bakan Güllüce, şunları kaydetti: "Arşiv müze, önemli bir eksiği kapatacak. Bugüne kadar sadece arşiv tekniğine göre eski mantıkta arşivlenmiş, bir kenarda duran Selçuklular dönemine ait belgeler var. Mesela bir mühür var ve...