01 / 05 / 2024

Antalya Müzesi genişletilecek!

Antalya Müzesi genişletilecek!

Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Müzesi'nin genişletilmesi için müzenin yanındaki Karayolları arazisini talep ettiklerini açıkladı.



Antalya Müzesi'nde fiziki alan yetersizliği nedeniyle tarihi eserler depoda bekliyor. Antalya Müzesi'nde bulunan yaklaşık 50 bin eserin, sadece 5 bininin sergilenebildiği biliniyor. Kültür ve Turizm Bakan eski Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Müzesi'nin fiziki yetersizliği sorununu aşmak amacıyla genişletilmesi için çalıştıklarını söyledi. 


KARAYOLLARI ARAZİSİ 

Müzelerin kent merkezinde yer alması gerektiğini vurgulayan Abdurrahman Arıcı, "Müzenin yanında Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün arazisi bulunuyor. Bu araziyle ilgili talebimiz oldu. Eğer bu talebimiz kabul görürse bu araziye ek bina yapacağız. Bu müzeyi genişleterek, tüm sergilenebilecek eserleri sergilemeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Geçen yıl 12 milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya'da, 1 yılda Antalya Müzesi'ne gelen ziyaretçi sayısı 135 bin olmuştu. Ziyaretçilerin 30 binlik bölümünü müzeyi ücretsiz gezen öğrenci grupları oluşturmuştu. Bu yıl da tablo değişmedi. Ocak-Eylül ayları arasında 96 bin 322 kişinin ziyaret ettiği müzeye geçen yıl aynı dönemde 108 bin 902 kişi gelmişti. 22 bin 809'u ücretsiz giriş yaparken, gişede satılan biletlerden ve Müze Kart satışlarından toplam 994 bin TL gelir sağlandı.


Sabah Akdeniz


Geri Dön