17 / 05 / 2024

artemadan temizlik önerileri

artemadan temizlik önerileri

Artema, temizlikte hassasiyet arayanlara her temizlemede kararan armatürler için öneriler sunuyor. Doğru temizlik ürünü ve yöntemiyle armatürlerin nasıl parlak bir görünüme kavuşacağını belirtiyor.

Sipan İnşaat Devremülk Hastahane Güneş Enerjisi Otomotiv Turizm Gıda Güvenlik Temizlik Limited Şirketi kuruldu!

Sipan İnşaat Devremülk Hastahane Güneş Enerjisi Otomotiv Turizm Gıda Güvenlik Temizlik Limited Şirketi, Aynur Güler tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 28 Mayıs'ta kuruldu.

Çiçek Yol Yapım İnşaat Taahhüt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Yol Yapım İnşaat Taahhüt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Osman Çiçek tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Mayıs'ta Ümraniye'de kuruldu.

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti karşılığında; bu hizmetten faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

Çevre temizlik vergisi ödeme! Son gün 2 Haziran!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin temizlik hizmetleri karşılığı olarak, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan yapılar için ödeniyor. Çevre temizlik vergisi ödemesi için son gün 2 Haziran!

Çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki çevre temizlik vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar?

Çevre temizlik vergisi tahakkuku!

Konutlara ait çevre temizlik vergisi, konutları kullananların su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle su tüketim bedeli ile birlikte tarh ve tahakkuk ettiriliyor. İşte çevre temizlik vergisi tahakkuku..

Çevre temizlik vergisi mükellefi kimdir?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetlerinin karşılığında alınıyor. Belediye gelirleri kanunu gereğince Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer yapılardan alınıyor. Peki, çevre temizlik vergisi mükellefi kimdir?

Çevre temizlik vergisinden muaf kurumlar!

2014 yılına ilişkin çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri 2 Haziran'da sona erecek. Peki kimler çevre temizlik vergisi ödeyecek? Kimler çevre temizlik vergisi ödemeyecek? İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti..

Çevre temizlik vergisinde zamanaşımı!

6183 sayılı Kanuna göre çevre temizlik vergisi zamanaşımının ne zaman başlayacağı, zamanaşımına uğramış borçlar için düzeltme istenip istenemeyeceği Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklanıyor. İşte çevre temizlik vergisinde zamanaşımı..

Boş işyeri çevre temizlik vergisi!

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, yapıyı kullanan kişi oluyor. Örneğin dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, boş işyerine çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Boş binalar çevre temizlik vergisine tabi midir?

Boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı 3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan özelgede açıklanıyor. Buna göre, boş binalar çevre temizlik vergisine tabi midir?

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

Çevre temizlik vergisi tarifesi 2014!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. İşte Çevre temizlik vergisi tarifesi 2014 yılı oranları..

artemadan temizlik önerileri Haberi

artemadan temizlik önerileri

Artema, temizlikte hassasiyet arayanlara her temizlemede kararan armatürler için öneriler sunuyor. Doğru temizlik ürünü ve yöntemiyle armatürlerin nasıl parlak bir görünüme kavuşacağını belirtiyor.

Artema’nın önerilerine göre;

*Armatür temizliği sabunlu yumuşak bir bez ile yapılmalı daha sonra armatür mutlaka durulanmalı.


*Kalan su damlaları tekrar leke oluşturmaması için yine yumuşak bir bezle kurulanmalı.


*Lavabo ve eviye temizliğinde kullanılan temizleme tozları, klozet ve yer temizliğinde kullanılan çamaşır suyu, asit veya tuz ruhu gibi malzemeler armatür temizliğinde kesinlikle kullanılmamalı. Çünkü asit içerikli, kireç çözücülü veya klor içerikli sıvı temizlik malzemeleri armatür kaplamasının ömrünü kısaltır. Asit içeriği çok kuvvetliyse kaplamayı birkaç dakikada bile karartır.


*Sert temizlik ekipmanlarıyla (süngerlerin sert tarafı, alüminyum tel gibi) ürün yüzeyi temizlenirse zamanla kaplama aşınır ve hatta ana metale kadar ulaşır. Bunlara ek olarak kullanma...