08 / 05 / 2024

Artemis Tapınağı kazısı

Artemis Tapınağı kazısı

Antik çağdan kalma dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra yeniden başlıyor. Efes Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kredi kartlarına taksit sınırı mı geldi? Kredi kartı taksitlendirme süreleri değişti mi? Yurt dışı seyahat, havayolu...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ekonomiye ilişkin kritik bir karar alarak kredi kartı taksitlendirme sürelerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda, kredi kartı harcamalarına taksit sınırı geldi. İşte detaylar...

Şehirlerarası otobüs biletine yüzde 40 zam: Uçak bileti fiyatına otobüs bileti! 20 Temmuz 2023 otobüs bileti fiyatları!

Şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 40 zam: Uçak bileti fiyatına otobüs bileti! 20 Temmuz 2023 otobüs bileti fiyatları...

Emekli promosyonlarına mayıs güncellemesi! 14.500 lira şipşak hesabınıza yatacak!

Emekli promosyonlarına mayıs zammı gelirken, 4A, 4B, 4C, EYT'li çift haneli ek ödeme alacak. En düşük emekli aylıklarına gelen düzenlemeyle beraber 7.500 lira alan biri 7 bin liralık promosyonla beraber bir kerelik 14.500 lirayı cebe atacak. İşte banka banka promosyon tutarları...

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

İş arayanlar dikkat! Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 79 sürekli işçi alınıyor! Son başvuru 15 Ocak 2023!

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 79 sürekli işçi alınıyor. 3 Ocak’ta başlayan başvurular 15 Ocak 2023’te sona eriyor.

Adli Tıp Kurumu'na 124 sözleşmeli personel alınacak! Başvuru şartları ne?

Adli Tıp Kurumu'na 124 sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada kimyagerden mühendise; güvenlik görevlisinden biyoloğa kadar birçok kadroda alım yapılacağı duyuruldu. Peki, başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları ne? İşte tüm detaylar...

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren Sevgi Evleri projesinin hazırlık aşaması tamamlandı. Temel kazısı başlatılan projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Artemis Tapınağı kazısı Haberi

Artemis Tapınağı kazısı

Antik çağın en önemli anıtsal yapıları arasında olan ve 7 harika arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazılar tekrar başlıyor. 


Efes Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kent içinde bu yıl kazı çalışmalarının 4 bölgede yoğunlaşacağını, Efes'in geçmişini tarih öncesi döneme götüren Çukuriçi Höyük, Meryem Ana Kilisesi'nin güney bölümündeki geç antik döneme ait yerleşim alanı ve bir Türk Hamamı'nda başlatılan kazıların yanı sıra arkeoloji dünyasında en fazla merak edilen alanlardan biri olan Artemis Tapınağı'nda da çalışmaların başlayacağını söyledi.


Ortaya çıkarıldığı 19'uncu yüzyıldan bu yana kesintili olarak kazısı yapılan Artemis Tapınağı ile ilgili çok sayıda bilgi ve bulgunun ortaya konduğunu ancak bunların derlenmesi için bir süredir çalışma yürütüldüğünü anlatan Ladstatter, tapınakla ilgili kitabın yayınlanması ile birlikte yeni...