27 / 04 / 2024

artık parsel

artık parsel

Saray Belediye Meclisi, atıl durumda bulunan eski Askerlik Şubesi ve tamamlanmayan Öğretmen Evi'nin belediyeye tahsis edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na talepte bulunacak. Büyükyoncalı'daki artık parsellerin satışı da karara bağlandı.

Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak net konuştu. İmamoğlu, "Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık" dedi.

İmar tadilatı artık ada bazlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerde imar rantına son verecek düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Yeni imar düzenlemesine göre, imar tadilatı artık ada bazlı olacak.

Sitelerde kapılara borçlu listeleri artık asılamayacak!

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, sitelerde ve apartmanlarda kapılara borçlu listeleri artık asılamayacak.

Türkiye’de artık AVM açılmaması lazım!

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, "Türkiye’de artık AVM açılmaması lazım. AVM denizi bitti. AVM’lerin her yıl yüzde 5 ile yüzde 10’u arasında kısmı elenecek.. Yeni açacakların elinde patlar, açmasınlar" dedi...

ABD: Batı Şeria'daki yerleşimler artık hukuka aykırı değil!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, işgal altında yer alan Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini açıkladı.

Şehir hastaneleri artık genel bütçe kaynakları ile yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koa, şehir hastanelerinin Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli yerine artık genel bütçe kaynakları ile yapılacağını duyurdu. KÖİ modeli ile yapılan 20 şehir hastanesi için 40 milyar doların üzerinde kira ve hizmet bedeli ödenecek...

Konya Meram'da mimari projeler artık dijital ortamda!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi, mimari projeler konusunda artık dijital ortamda hizmet verecek.

MYK Emlak Danışmanı Belgeleri artık çift dilde!

Emlak işletmelerinde pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin alması gereken Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik belgeleri artık çift dilde veriliyor... 

Yapı kooperatifleri artık 'e-Devlet' üzerinden kurulabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik kapsamında yapı kooperatifleri artık il müdürlüklerine gidilmeden "e-Devlet kapısı" üzerinden kurulabilecek.

Yıldız Çağrı Atiksoy artık İzmir'de yaşıyor!

Yıldız Çağrı Atiksoy, önceki akşam Nişantaşı’nda görüntülendi. Nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Atiksoy, “İzmir’de ailemin yanında yaşıyorum artık'' dedi.

Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Şehir Konağı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız" dedi.

İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit yok!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlere ilişkin manifestosunu açıkladı. Erdoğan, İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyecekleri belirtti.

‘Tepetaklak Ev’ artık İstanbul’da!

Ankara ve Antalya’daki ‘Tepetaklak Ev’ artık İstanbul’da. 75 metrekare olan ters evin 2 odası 1 salonu bulunuyor.

artık parsel Haberi

artık parsel

Saray Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Nazmi Çoban Başkanlığı'nda Kent Konseyi Kültür Evi'nde gerçekleştirildi.


Toplantıda atıl durumda bulunan eski Askerlik Şubesi'nin ve yıllardır tamamlanmayı bekleyen Öğretmen Evi'nin Saray Belediyesi'ne tahsis edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na talepte bulunulmasını oy birliği ile karar altına alındı.


BÜYÜKYONCALI'DA ARTIK PARSELLER SATILACAK


Meclisin görüştüğü önemli konulardan biri Büyükyoncalı'daki artık parsellerin satışı oldu. Bu başlıkta söz alan Belediye Mali işler Müdürü Bahsegül Tınaz, Büyükyoncalı'daki vatandaşların bu konuda büyük bir beklentilerini olduğunu ve meclisin bu konuda hızlıca karar vermesi gerektiğini söyledi. 

Bu talebi olumlu bulan meclis üyeleri artık parsellerin metrekaresi 160, 210 ve 310 TL'den satışı için Başkan Çoban'a oy birliği ile yetki verdi. 



MEZBAHA İÇİN KOLLAR SIVANDI


Mecliste Saray Mezbahası'nın durumu da görüşüldü. Başkan Çoban ve meclis üyeleri...