29 / 04 / 2024

Artvin Arhavi ağaç evler

Artvin Arhavi ağaç evler

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerine kurulan asma köprü ile çıkılıp inilen ev dikkatleri üzerine çekiyor.

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi..

Çiftçiler serbes piyasada yükselişe geçen fındık fiyatlarını sorguluyor. Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi.. 

Uçak bileti fiyatlarına görülmemiş zam! İşte 15 Mayıs fiyat listesi

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar ulaşımda ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Otobüs ve uçak biletlerine yüksek oranda zam geldi. Rize Artvin havalimanı açılışıyla uçak biletlerindeki artışlar yeniden gündeme geldi. İşte 15 Mayıs fiyat listesi...

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi, yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı tarafından 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı’nda açılış için son kontroller gerçekleştiriliyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonuna kadar açılacak!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı'nın yıl sonuna kadar açılacağını dile getirdi. 

TOKİ Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin Ardanuç'ta 197 yeni konut inşa etmek için düğmeye bastı.

Rize - Artvin Havalimanı yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize - Artvin Havalimanı'na ilişkin müjdeyi verdi. Adil Karaismailoğlu, Rize - Artvin Havalimanı'nın 2021 sonunda hizmete açılacağını belirtti.

Artvin Yusufeli'de 21 binada 52 konut inşa edilecek!

Artvin Yusufeli'nin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, 17 Mart günü bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçramıştı. Bölgede 21 binada 52 konut inşa edilecek...

Artvin Arhavi ağaç evler Haberi

Artvin Arhavi ağaç evler

İzmir'de kendisine ait şirkette yöneticilik yapan inşaat mühendisi Osman Kaba, işlerini çocuklarına devretti ve 4 yıl önce memleketi Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyüne yerleşti.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, yaz aylarında oturmak için evinin yanında kameriye yapmak isteyen Osman Kaba, çocuklarının da önerisi ile önceki yıl çam ağacının gövdesine küçük bir ev yaptı.

 

Osman Kaba, ağacının gövdesine, 18 metrekare genişliğinde, yerden 8 metre yükseklikte, 8 köşeli ve üçgen çatılı ev inşa etti.

 

Odun direklerle destek verilen ağaç ev rüzgarda sallanmaması için çelik telle yandaki ağaçlara bağlandı.

 

Kaba, çam ağacının gövdesini dolanarak yükselen 25 basamaklı merpenle çıkılan yapıya, Lazca'da 'sevgi, aşk' anlamına gelen 'Olimbera' ismini verdi.

 

Ağaç evi ziyarete gelenlere...